Keukeneiland

Ruimtelijke uitstraling

Een keukeneiland voor in uw nieuwe keuken. Is dat uw wens?

Woonkeuken met eiland

Wij geven u een paar handvaten om de juiste keuze te maken voor een keuken met kookeiland, keukeneiland of schiereiland. Waar kunt u rekening mee houden en wat zijn de verschillen. Ontdek meer over:

  • Waaraan denken met keukeneiland
  • Keukeneiland
  • Keuken met kookeiland
  • Keuken met schiereiland
Bekijk direct voorbeeld keukens met eiland

Waaraan denken met keukeneiland

Er zijn een paar dingen waar u rekening mee dient te houden als u kiest voor een eiland.

  • Is er voldoende bewegingsruimte rondom het eiland? Wij adviseren om rondom het eiland minimaal één vrije meter aan te houden.
  • Kunnen de kastdeuren of laden helemaal open?
  • Hoe zit het met de aansluiting van elektra en water?
  • Heeft u genoeg opbergruimte in uw keuken om te kiezen voor een bar of zelfs eettafel, gekoppeld aan uw eiland? Of heeft u de kastruimte nodig om al uw spullen op te bergen?
  • Wilt u graag koken, spoelen of beide functionaliteiten toepassen in uw eiland?

Bedenk wat haalbaar is of leg uw ideeën voor aan ons. Wij denken mee om uw wensen te realiseren in uw nieuwe keuken met keukeneiland.

Keukeneiland

Een keukeneiland geeft een ruimtelijk gevoel omdat het een losse module in uw keuken is. In een keukeneiland kan zowel een spoel als kookzone zijn opgenomen. Of wordt het gecombineerd met een bar of eettafel. Ook wordt een eiland meestal ontworpen met een kastenwand zodat er voldoende opbergruimte aanwezig is. Hoe ziet u uw ideale keukeneiland voor zich? Bespreek uw ideeën met ons.

Maak een afspraak voor uw keukeneiland

Keuken met kookeiland

Keukeneiland wit

Een keuken met kookeiland. Daarmee wordt bedoeld dat het eiland in ieder geval is uitgerust met kookapparatuur. Een fornuis of kookplaat inclusief afzuigsysteem. Bedenk hoe u zich het liefste in de keuken wilt bewegen. Heeft u bijvoorbeeld een raam in uw keuken? Wilt u dan graag zo koken dat u de kamer inkijkt, of kijkt u liever naar buiten tijdens het kokkerellen? En wat voor type afzuiging kiest u. Gaat u voor een koof boven uw kookeiland met plafondunit of kiest u bijvoorbeeld liever voor een kookplaat met geïntegreerde afzuiging? Laat u goed informeren over de mogelijkheden voor uw keuken met kookeiland.

Keuken met schiereiland

Ook kunt u kiezen voor een keuken met schiereiland. Dit kan een doorlopende keuken zijn (bijvoorbeeld een U-opstelling of L-opstelling) met schiereiland of een eiland dat aan één zijde met de muur is verbonden. Het voordeel van een keuken met schiereiland is dat het ruimte bespaard in een smalle ruimte U benut de ruimte volledig en heeft tegelijkertijd een gezellige plek in uw keuken waar vrienden of kinderen bij aan kunnen schuiven.

Keukeneiland inspiratie

Wilt u graag keukeneiland inspiratie op doen? Bekijk op deze pagina een aantal voorbeelden of kom langs in onze showroom in Etten-Leur waar wij verschillende showroomkeukens met eiland laten zien. Zo kunt u een goede keuze maken voor uw nieuwe keuken. Of bekijk verschillende keukeneiland voorbeelden op ons Pinterest account. En volg ons om op de hoogte te blijven van de laatste keukentrends.

Maak een afspraak voor uw keukeneiland

Wilt u graag meer weten over de mogelijkheden van een keukeneiland in uw woning? Neem dan vrijblijvend contact met ons op of plan een afspraak via de website en wij adviseren u graag binnenkort voor het samenstellen van uw ideale keuken met eiland.

Maak een afspraak

Keukeneiland kopen?

Een keukeneiland kopen dat verwerkt is in uw keukenontwerp? Breng een bezoek aan onze showroom en Marijn of één van onze keukenadviseurs adviseert u graag over de mogelijkheden. Wij denken mee hoe uw nieuwe keuken met keukeneiland het meest functioneel wordt ingericht, zo kunt u jarenlang genieten van uw keuken!

Uw overkoepelende keukenpartner

Onderdeel van keukenboer

Wilt u snel schakelen? Stel uw kunststof keukenblad op maat simpel samen met de online tool. Wij bieden maatwerk en het is verrassend goedkoop.

Lees meer

Onderdeel van keukenboer

Een betaalbare metamorfose voor uw keuken? Stel uw nieuwe keukendeuren op maat samen met de online tool. Verrassend voordelig en makkelijk.

Lees meer