Uw keuken zelf plaatsen?

Bespaar geld als handige klusser met De Keukenboer

Al sinds 1961 specialist
Tot 25 jaar garantie op binnenwerk
Meer dan 180 designs
Doe-het-zelf-keukens

Zelf keuken plaatsen

Wilt u zelf een keuken monteren om kosten te besparen én omdat u zelf gewoon wel een handige klusser bent? Ontdek dan Keukenboer. Wij bieden namelijk zelfbouwpakketten keukens en budget keukens van hoge kwaliteit tegen messcherpe prijzen aan, speciaal voor de doe-het-zelver. Zodat een keuken interessant kan worden aangekocht en de relatief hoge arbeidskosten op die manier worden bespaard.

Bekijk voorbeeld keukens met prijzen

Het voordeel voor de zelfklusser die een eigen keuken plaatst

Wat zijn de voordelen voor de doe-het-zelver die zelf zijn keuken plaatst?

  • Geld besparen. Door de DIY keuken zelf te plaatsen scheelt u dat snel - afhankelijk van de moeilijkheidsgraad van de keuken - 10 tot 20% van het totaalbedrag.
  • Planning. Door uw keuken te kopen en zelf te plaatsen, heeft u qua planning alles zelf volledig in de hand. Het bestellen en leveren van een keuken kan vaak snel gaan. Het laten plaatsen kan tegenwoordig wat langer duren omdat hier veel vraag naar is. Kunt u het zelf regelen met een handige klusser of bent u zelf handig, dan heeft u meer grip op de planning.
  • Trots. Wat maakt een mens nou gelukkiger dan het zelf te doen. Trots zijn op uw eigen eindresultaat en kunnen zeggen dat u de keuken zelf heeft gemonteerd.

Wilt u een DIY keuken bouwen, dan zijn hier dus een aantal voordelen aan verbonden. Houd deze daarom goed in uw achterhoofd wanneer u uw keuken zelf wilt bouwen.

Keuken zelf plaatsen

Houd rekening met deze punten bij uw DIY keuken zelf bouwen

Wilt u graag zelf een keuken bouwen? Natuurlijk zijn er ook een aantal zaken waar we u op attenderen, die aan de orde kunnen zijn als u zelf een keuken gaat plaatsen.

  • Garantie. Uiteraard heeft u garantie op de producten die u bij Keukenboer afneemt. De keukenmeubelen, het blad en de apparatuur. Alleen als u de doe-het-zelf keuken in eigen beheer gaat plaatsen, en er gaat onverhoopt iets mis bij de montage, zijn de eventuele herstelkosten voor uzelf.

Laat u zeker niet ontmoedigen om het zelf te doen als u handig bent. Onze keukenmeubelen worden namelijk kant-en-klaar geleverd. Hierdoor hoeft u de keuken niet paneel voor paneel in elkaar te bouwen als een bouwpakket. Dat bespaart u veel stress en ergernis. Het is uitpakken en starten maar.

Volgorde keuken plaatsen

Gaat u zelf uw keuken plaatsen? Dan is dit een handig stappenplan om aan te houden.

  1. Afhankelijk van uw situatie start het eventueel met het verwijderen van de bestaande keuken. Heeft u een nieuwbouwwoning dan is dit natuurlijk niet aan de orde.
  2. Stap twee is het verzorgen van een installatietekening. Zodat u of de mensen die u hiervoor inschakelt, weten waar de elektra en het leidingwerk moeten worden aangelegd. Zo kan de keuken eenvoudig worden gemonteerd als deze eenmaal geleverd is.Controleer dan ook meteen of de meterkast voldoende capaciteit heeft voor uw gekozen keukenapparatuur. En laat uw meterkast - indien nodig - aanpassen door een elektricien.Krijgt de keuken exact dezelfde indeling en krijgt de apparatuur dezelfde locatie? Dan is een installatietekening wellicht niet nodig.
  3. Zorg dat muren glad en loodrecht zijn bijgewerkt. Dat voorkomt eventuele problemen bij het plaatsen van bijvoorbeeld het aanrechtblad. De hoeken moeten haaks zijn om goed uit te komen met uw nieuwe keuken.
  4. Is de keuken geleverd? Start dan met het plaatsen en monteren en aansluiten van de keuken. Tip: start altijd vanuit een hoek en werk naar buiten toe.En wilt u tegels of een paneel op de achterwand? Plaats deze als laatste. Start vanaf het aanrechtblad en tegel omhoog. Zo is er een mooie aansluiting op het blad. Wel rekening houden met een kier om het goed te kunnen voorzien van een kitrand.

Wilt u zelf een keuken monteren?

Wilt u enthousiast aan de slag met het plaatsen van uw eigen keuken? Kom dan zeker langs bij Keukenboer. Wij denken met u mee en bieden een flinke korting voor de doe-het-zelver. Wat dacht u bijvoorbeeld van een DIY keukeneiland in uw zelfbouw keuken? Een DIY kookeiland is ook zelf te monteren met de hulp van Keukenboer!

Over Keukenboer

Keukenboer is uw overkoepelende keukenpartner. Kiest u voor Keukenboer? Dan kiest u voor duurzame en betaalbare keukens. In onze showroom in Etten-Leur vindt u een aantal prominente keukenopstellingen. Dit om het voor u overzichtelijk te maken en keuzestress te vermijden. Stuk voor stuk betaalbare en duurzame keukens. En leuk om te weten: We kiezen bijvoorbeeld voor een milieubewust alternatief voor traditioneel spaanplaten. Er wordt gebruik gemaakt van éénjarige planten waardoor het hout in keukens met maar liefst 37% wordt gereduceerd.

We kunnen de DIY keukens zo interessant aanbieden omdat we ervan uit gaan dat u de keukeninstallatie en -montage zelf regelt. Geen complete zelfbouwpakketten keukens, maar van tevoren in elkaar gezette keukenkasten zodat u direct aan de slag kunt met zelf uw nieuwe keuken monteren.

Zelf keuken plaatsen

Meer weten over Keukenboer?

Wilt u graag meer weten over Keukenboer en dochter ondernemingen KeukenBladenConcurrent en KeukenDeurenConcurrent? Of beter nog, wilt u het met eigen ogen zien? Kom dan langs in onze showroom waar we u graag welkom heten. Direct een afspraak maken kan zodat wij zeker weten alle tijd voor u hebben!