Keukenmengkranen

Functioneel en veilig

Keukenmengkranen

Een keukenmengkraan is een onmisbaar onderdeel van uw keuken. Fruit afspoelen, vaat afwassen, pannen vullen met water en natuurlijk uw handen wassen. Zomaar een paar bekende handelingen waar de keukenmengkraan u bij helpt.

Keukenmengkraan

In de afgelopen jaren is er natuurlijk een nieuw soort kraan op de markt gebracht, de kokend water kraan. Erg populair, erg functioneel ook, maar eerlijk gezegd ook aan de prijzige kant. Weet daarom dat er genoeg alternatieve keukenmengkranen bestaan waarmee u uw keuken kunt verblijden.

Zwarte of messing keukenkraan, welke kleur kiest u?

Niet alleen kokend water kranen zijn uitgevoerd in bijzondere kleuren. Ook een keukenmengkraan is verkrijgbaar in bijvoorbeeld de tinten zwarten, gun metal, messing of goud. Uiteraard naast de klassiek chroom en rvs keukenkranen. En kiest u voor zo’n gekleurde keukenkraan, overweeg dan ook om diezelfde kleur te kiezen voor uw spoelbak. Dat ziet er mooi uit en zo zorgt u direct voor een opvallend element in de keuken.

Bediening van de keukenmengkraan

Ook voor keukenmengkranen zijn er verschillende manieren waarop de kraan bedient wordt. Kiest u voor een klassieke twee-knopkraan of toch liever voor een strakke thermostatische mengkraan? Afhankelijk van uw keukenstijl heeft u waarschijnlijk voorkeur voor de één of de ander. Een twee-knopkraan is fraai in een landelijke of boeren keuken. Terwijl de thermostatische mengkraan vaker een strak en modern uiterlijk heeft waardoor deze goed past in een moderne keuken.

Naast deze bediening is het ook mogelijk om te kiezen voor een kraan met een uittrekbare slang, een handdouche of een gewone uitloop. En dan is het natuurlijk ook aan u om te bepalen of u een keukenmengkraan met een hoge of een lage uitloop wenst.

Keukenmengkranen

Keukenmengkraan goed onderhouden

Wees u zich bewust van het onderhoud van een keukenmengkraan. En dan in het bijzonder de gekleurde keukenkranen, bijvoorbeeld een messing keukenmengkraan. Kranen - en gekleurde kranen in het bijzonder - kunt u het beste poetsen met schoon water en een schone poetsdoek. Mochten vlekken niet helemaal verdwijnen? Gebruik dan een zachte vloeibare zeep.

Om kalkvlekken te voorkomen is het aan te raden om een ontkalkingssyteem in uw meterkast op de waterleiding te plaatsen. Op die manier ontstaat er minder kalkvorming op en om uw kraan.

Meer weten over een keukenmengkraan?

Neem dan contact met ons op en wij adviseren u graag zodat u zeker weet dat u de keukenkraan kiest die bij u past. Breng een bezoek aan onze showroom in Etten-Leur of maak direct een afspraak via de website en we zien u graag binnenkort. Zorgen wij dat de koffie klaar staat.

Maak een afspraak

Heeft u vragen over keukenkranen?

Marijn of één van onze andere keukenadviseurs adviseren u bij uw keuze voor een nieuwe keuken, keukenblad of keukenapparatuur. Neem contact met ons op als u verdere vragen heeft.

Uw overkoepelende keukenpartner

Onderdeel van keukenboer

Wilt u snel schakelen? Stel uw kunststof keukenblad op maat simpel samen met de online tool. Wij bieden maatwerk en het is verrassend goedkoop.

Lees meer

Onderdeel van keukenboer

Een betaalbare metamorfose voor uw keuken? Stel uw nieuwe keukendeuren op maat samen met de online tool. Verrassend voordelig en makkelijk.

Lees meer