Klein maar fijn

Sfeervol en functioneel
Al sinds 1961 specialist
Tot 25 jaar garantie op binnenwerk
Meer dan 180 designs
Doe-het-zelf-keukens
Kleine keuken

Kleine keukens

Klein maar fijn, een gezegde waar wij ons goed in kunnen vinden bij Keukenboer. Kleine keukens zijn namelijk niet per definitie altijd onhandig of niet functioneel. Een kleine keuken is gemakkelijker sfeervol te maken. En met de juiste creativiteit kan er een heel functionele keuken worden gerealiseerd. Een keuken die is voorzien van alle gemakken en nog steeds ruimtelijk oogt. Wij helpen u graag op weg met handige tips en ideeën en verrassen u graag.

Bespreek de wensen voor uw kleine keuken

Kleine keuken

Een kleine keuken die tegemoet komt aan al uw wensen. Als u een kleine keukenruimte hebt is het goed om te bedenken welke keukenopstelling u wilt. Wilt u graag een strakke rechte keuken? Of is het een optie om te kiezen voor een hoekkeuken? Of een keuken met schiereiland zodat er meteen een zitgelegenheid wordt gecreëerd?

Denk daarnaast alvast na over de keukenapparatuur die u graag in de keuken wilt. Een apparaat is heel functioneel en hoe meer handige inbouwapparatuur, hoe gemakkelijker u het zichzelf maakt in de keuken. Houdt wel rekening met het feit dat ieder extra apparaat zorgt voor minder kastruimte in de keuken en het drijft direct de totaalprijs op.

Kleine hoekkeukens zijn ideaal

Op voorwaarde dat de keukenruimte het toelaat, adviseren wij bij voorkeur de opstelling van kleine hoekkeukens. Kleine hoekkeukens zijn ideaal voor een goede benutting van de ruimte. Met de plaatsing van een carroussel-kast, Le Mans-kast of simpelweg planken, wordt ook de hoek nuttig besteed. Wilt u graag meer weten over deze kleine keukens? Wij vertellen u er meer over op de volgende pagina:

Meer weten over kleine hoekkeukens
Kleine keuken ideeen

Kleine keuken ideeën

Wilt u graag kleine keuken ideeën? De leukste en handigste tips hebben wij voor u op een rij gezet:

  • Kies een lichte keukenkleur

Een lichte keuken oogt ruimtelijker. Een heel handige en effectieve oplossing om de keukenruimte optisch te vergroten.

  • Nuttig of nutteloze keukenapparatuur

Denk na wat u veel of juist vrijwel nooit gebruikt in uw keuken. Of denk na over wat u kunt integreren in de keuken. Denk bijvoorbeeld aan een kokend waterkraan in uw keuken in plaats van een losse waterkoker, om daarmee de ruimte op uw werkblad zo optimaal mogelijk te benutten. Of denk aan een combinatie van apparaten. Kies bijvoorbeeld voor een combi-oven, een oven met magnetron functie. En heeft u echt een aparte vriezer nodig of kunt u ook uit de voeten met een koel-vriescombinatie? Een combinatie van deze apparaten creëert meer ruimte voor kasten en daarmee voor extra opbergruimte.

Witte kleine keuken
  • Gladde keukenfronten

Kleine keukens kunnen nog steeds rust en eenheid uitstralen als hier van te voren goed over na is gedacht. Een goede tip is om te kiezen voor gladde keukenfronten, zonder kaders en grepen. En qua kleur kunt u het beste kiezen voor een witte tint of een heel lichtgrijze kleur. En kies ook voor een keukenblad dat is uitgevoerd in de gelijke kleur als de keukenfronten. Voor een rustige uitstraling in uw keukenruimte.

  • Handige opbergruimte

Voor de kleine hoekkeuken hadden we het al over de functionele hoekkast. Maar er zijn meer handige opbergruimtes te bedenken voor kleine keukens.
Denk bijvoorbeeld aan extra diepe of hoge kasten. Keukenboer biedt hogere kastmaten en daarmee krijgt u aanzienlijk meer opbergruimte in uw keuken.
Of denk aan een besteklade die verwerkt is in een hoge grote lade. Vaak heeft u die hoge ruimte in de la helemaal niet nodig en dat is zonde. Door hier een besteklade in te plaatsen, benut u de ruimte optimaal.

  • Planken en rekjes

Een decoratieve en tegelijkertijd functionele tip voor kleine keukens zijn de wandplanken en rekken. Ideaal voor uw olijfolie, veelgebruikte kruiden, kookboeken en koffiekopjes. Of kies voor strips waar u met haken bijvoorbeeld uw pannen en kookgerei kunt ophangen.

Planken in kleine keuken

Meer weten over kleine keukens?

Wilt u graag meer weten over kleine keukens? Of wilt u liever nog meer handige keukentips? Doe dan inspiratie op via ons Pinterest account. Heeft u specifieke vragen neem dan contact met ons op. En heeft u plannen voor uw eigen kleine keuken en wilt u graag zien wat er mogelijk is? Maak dan een afspraak via de website en wij zien u graag binnenkort in onze showroom in Etten-Leur.

Maak een afspraak of neem contact op