Kleine hoekkeukens

Kleine hoekkeukens

Kleine hoekkeukens

Kleine hoekkeukens zijn de oplossing als u een kleine keukenruimte heeft en deze zo optimaal mogelijk wilt benutten. Uiteraard hangt het er een beetje vanaf hoe de indeling van de ruimte is. Heeft u bijvoorbeeld een keukenraam of bijvoorbeeld een lange muur met open ruimte? Dan zijn er vaak alsnog mogelijkheden voor het realiseren van een kleine hoekkeuken. Denk dan bijvoorbeeld aan een rechte keuken met schiereiland. Wij vertellen u graag meer over kleine keukens, in dit artikel bespreken we:

  • Kleine keukens
  • Wat zijn handige oplossingen voor de kleine keuken?
  • Kan een kookeiland in een kleine keuken?
Kleine keuken

Kleine keukens

Heeft u een relatief kleine keukenruimte? Dan zijn er genoeg creatieve oplossingen om alles uit de ruimte te halen én een mooie keuken te realiseren. Denk bijvoorbeeld aan een recht keukenblok met bovenkasten. Laat de ruimte het toe, kies dan voor een hoekkeuken. Zorg ook voor zoveel mogelijk daglicht in de keuken, dit zal de ruimte optisch vergroten.

Handige oplossingen voor de kleine keuken

Wat zijn goede tips bij het samenstellen van uw kleine keuken?

Kleine hoekkeukens

Bovenkasten

Bij een kleine keuken is het een idee om de hoogte in te werken. Werk met bovenkasten en kies - wanneer dit uiteraard kan - voor een kleine hoekkeuken. Denk ook aan het inbouwen van een vlakschermafzuigkap in één van de bovenkasten. U heeft dan een ideale kastruimte voor het opbergen van kruiden.

Goed om te weten is dat u bij Keukenboer terecht kunt voor hogere kastmaten. Ook is het mogelijk om kasten extra hoog en/of diep te maken. Dit zorgt simpelweg voor meer opbergruimte.

Hoekkeuken

Laat de keuken doorlopen in de hoek(en) en u benut de volledige ruimte. Oftewel, ga voor de opstelling van een kleine hoekkeuken. Kies voor een carrousel- of Le Mans kast. Is uw budget hiervoor niet toereikend, kies dan voor planken. Dit is een goedkoper alternatief en het biedt nog meer opbergruimte.

Inbouwapparatuur

Voor een rustig geheel kiest u bij voorkeur in een kleine keuken voor inbouwapparatuur. Een vrijstaande koelkast neemt extra ruimte in en oogt snel rommelig in een kleine keuken. We maken het onszelf graag gemakkelijk en kiezen daarom voor zoveel mogelijk apparaten, alleen dit ontneemt natuurlijk wel de nodige opbergruimte.

Een tip van ons is om te kiezen voor gecombineerde apparaten, denk aan een combi-magnetron of een koel-vriescombinatie.

Lichte kleuren

Tot slot is het advies om in een kleine keuken te kiezen voor lichte kleuren. Kies bijvoorbeeld voor een witte of een wittint keuken. Mix dit met een licht keukenblad. Dit hoeft niet direct wit te zijn. Denk bijvoorbeeld aan een lichtgrijze steenlook of houtlook. Het oogt fris, ruimtelijk en optisch groter.

Klein keukentje

Kookeiland kleine keuken

Wilt u heel graag een kookeiland en heeft u een kleine keukenruimte? Onze stelregel is dat er altijd minimaal een meter bewegingsruimte rondom het kookeiland moet zijn.

Denk aan het openen van laden, kastdeuren of de vaatwasser. Hiervoor moet genoeg ruimte zijn. Neemt u de gok met minder bewegingsruimte, dan is de kans groot dat uw keuken zorgt voor enorme frustraties. Een mooie keuken is heel erg gewenst, maar het moet zeker ook functioneel in gebruik zijn.

Overweeg dan eerder de mogelijkheid voor de opstelling van een kleine hoekkeuken, of een rechte keuken met schiereiland, waardoor u toch kunt genieten van een eiland in uw keuken.

Benieuwd naar een ontwerp voor uw kleine hoekkeuken?

Heeft u een kleine keukenruimte en wilt u graag weten hoe een kleine hoekkeuken in uw ruimte zal staan? Breng een bezoek aan onze showroom in Etten-Leur en Marijn of één van onze keukenadviseurs ontwerpen graag een prachtig keukenontwerp voor uw keukenruimte. In onze showroom vindt u een groot aantal showroomkeukens zodat u een goede indruk krijgt van de mogelijkheden. Graag tot binnenkort.

Maak een afspraak

Lees ook:

Uw overkoepelende keukenpartner

Onderdeel van keukenboer

Wilt u snel schakelen? Stel uw kunststof keukenblad op maat simpel samen met de online tool. Wij bieden maatwerk en het is verrassend goedkoop.

Lees meer

Onderdeel van keukenboer

Een betaalbare metamorfose voor uw keuken? Stel uw nieuwe keukendeuren op maat samen met de online tool. Verrassend voordelig en makkelijk.

Lees meer