Keukentrends 2022

Al sinds 1961 specialist
Tot 25 jaar garantie op binnenwerk
Meer dan 180 designs
Doe-het-zelf-keukens

Keukentrends 2022

Terug naar de basis keuken

Wilt u de keukentrends van 2022 bekijken omdat u aan het rondkijken bent voor een nieuwe keuken en graag ideeën wilt opdoen? Wij hebben de keukentrends van 2022 voor u.

De nieuwste keukentrends 2022

  • Terug naar de basis
  • Leven in de leefkeuken
  • Donkere materialen keukens
  • Mix van materialen
  • Bijkeuken

Terug naar de basis

De eerste keukentrend 2022 is één die in het teken staat van onze basis. De afgelopen tijd is er veel gebeurd. Is het niet direct in ons eigen leven dan zeker wel daar direct buiten. De grote veranderingen hebben ons teruggebracht naar de basis. Wat vinden we nu echt belangrijk en waar en met wie willen we onze kostbare tijd nu echt doorbrengen? Deze veranderingen hebben zich ook een weg gebaand in ons huis. De keukentrend die daaruit voortvloeit is er één van natuurlijke en vooral duurzame materiaalkeuzes.

De keuken moet vooral functioneel, sfeervol, verrassend en in balans zijn. Natuurlijke tinten en materialen waar het bij die laatste steeds vaker gaat om een duurzaam variant. Ziet u zichzelf in een keuken die functioneel is en waar u weer volop kunt genieten met de mensen die voor u belangrijk zijn?

Keukentrends 2022 2

Leven in de leefkeuken

Hoe groot of compact uw huis ook is. In ieder huis past een leefkeuken thuis. Een heerlijke plek waar wordt gekookt, gegeten en spelletjes worden gespeeld. Maar ook meer tijd wordt doorgebracht achter de laptop, omdat er vanuit huis gewerkt wordt.

Denk bij een leefkeuken aan een praktische keuken waar vaak ook een directe combinatie met een eettafel wordt gemaakt. Soms vanuit praktisch oogpunt omdat de ruimte compact is. Of simpelweg omdat het sfeervol oogt in een royalere keukenruimte. Koken, eten en herinneringen maken gebeuren op één plek, in het hart van uw huis.

Donkere materialen keuken

De trend van donkere of zelfs zwarte keukens is al enige tijd geleden ingezet. Deze begint langzaam te verschuiven naar donkere houtsoorten en -tinten. Ook dit wordt gecombineerd met natuurlijke en warme kleuren. Denk bijvoorbeeld aan bordeaux, cognac en karamel. Dit soort keukens stralen direct een soort warmte uit en kunnen ook ideaal worden toegepast in een woonkeuken.

Mix van materialen

Mag het iets uitbundiger en bent u op zoek naar een verrassende keuken? Dan is een keuken met een rijke mix van materialen een goed uitgangspunt. Denk dan aan de combinatie van natuurlijk (ogende) materialen zoals hout gemixt met marmer en staal. Waar marmer vooral in het wit met een grijze ader werd gekozen, zijn er nu veel meer verschillende marmersoorten verkrijgbaar voor in de keuken. Denk bijvoorbeeld aan een zwart blad met witte of een groene ader.

Bijkeuken

Bijkeuken

Een fijne toevoeging is een bijkeuken. We hebben altijd structureel ruimte tekort. Met een bijkeuken - die op verrassende wijze soms kan worden bijgetrokken bij de keuken - is deze uitdaging opgelost. Overweeg anders om een gedeelte van de garage of de schuur in te richten als bijkeuken. Ideaal voor de huishoudelijke apparaten en de opslag van eten of andere spullen die u graag bij de hand heeft, maar liever niet in het zicht.

Meer weten over de keukentrends van 2022?

Wilt u meer weten over keukentrends 2022 of graag een kijkje nemen in de keukenwereld? Breng dan een bezoek aan onze showroom in Etten-Leur. Graag brengen we uw wensen en ideeën in kaart om samen tot het gewenste keukenontwerp te komen. Onze eigen monteurs zullen uw keuken dan bij u komen plaatsen. Zo heeft u slechts met één partij van doen, wel zo prettig.

Neem contact met ons op of maak direct een afspraak

Lees ook: