Kookeiland

Paradepaardje in de keuken

Kookeiland

Woonkeuken met eiland

Een kookeiland is een los keukenelement, dat vrij in de ruimte staat en waar een kookzone in is opgenomen. Dit kan een fornuis of kookplaat zijn. In zowel een compacte of grote keukenruimte komt een eiland mooi tot z’n recht. Hoe compact een keukenruimte kan zijn hangt af van uw verdere keukenwensen. Denk aan de benodigde keukenapparatuur en opbergruimte. Keukenboer adviseert om minimaal één meter rondom de keuken aan te houden voor een prettig gebruik van uw keuken.

Neem contact op

Kookeiland met bar

Een kookeiland met bar of geschakelde eettafel kan in de lengte worden ontworpen voor het benadrukken van de lange ruimte. Heeft u een vierkante ruimte, kies dan voor een kookeiland waarbij een eettafel of bar haaks op het eiland wordt geplaatst. Als u dan twee verschillende materialen kiest voor het blad, geeft dit een speels effect.

Kookeiland kleine keuken

Zoals gezegd adviseren wij om minimaal één meter rondom het kookeiland aan te houden. Dit geldt overigens voor alle keukenelementen. Zorg dat er minimaal een één-meter-breed looppad aanwezig is om op een goede manier gebruik te maken van uw keuken. Veel meer ruimte is overigens ook niet aan te raden, dit gaat ten koste van de gouden keukendriehoek.

Afhankelijk van hoe klein uw keuken is, raden wij u wel of niet aan om een kookeiland te realiseren. Neem de afmetingen van uw keukenruimte mee en laat voorbeelden zien die u aanspreken. Samen kijken we dan naar een passende oplossing voor uw eiland in de kleine keuken.

Andere kleur voor kookeiland

Populair zijn de verschillende kleurstellingen in een keuken. Denk bijvoorbeeld aan een witte kastenwand, gecombineerd met een zwart, wit of houten kookeiland. De nadruk kunt u dan duidelijk leggen op het eiland, wat het paradepaardje van uw keuken is.

Woonkeukens

Interesse in dit type keuken?

Bent u geïnteresseerd in dit type keuken? Bespreek dan uw wensen en voorkeuren en samen met u komen we dan tot een goede keukenopstelling waar u jarenlang plezier aan beleeft.

Maak een afspraak

Meer weten over andere keuken opstellingen?
HoekkeukenParallel keukenRechte keukenu-keuken

Meer weten over een kookeiland?

Wilt u meer weten over een kookeiland? Neem dan contact met ons op.

Uw overkoepelende keukenpartner

Onderdeel van keukenboer

Wilt u snel schakelen? Stel uw kunststof keukenblad op maat simpel samen met de online tool. Wij bieden maatwerk en het is verrassend goedkoop.

Lees meer

Onderdeel van keukenboer

Een betaalbare metamorfose voor uw keuken? Stel uw nieuwe keukendeuren op maat samen met de online tool. Verrassend voordelig en makkelijk.

Lees meer