Keuken indelingen | De ideale keukenindeling

Al sinds 1961 specialist
Tot 25 jaar garantie op binnenwerk
Meer dan 180 designs
Doe-het-zelf-keukens

Keuken indelen

Wat komt er kijken bij het indelen van een keuken? En wat zijn ideale keuken indelingen? Wij geven u een paar tips in dit artikel.

Hoe gebruikt u uw keuken?

Stel uzelf eerst de vraag hoe u uw keuken gebruikt. Wilt u zich beperken tot enkel het bereiden van de maaltijden, of wilt u misschien het koken betrekken bij het wonen d.m.v. een woonkeuken? En bent u graag aan het kokkerellen? Denk dan na over uw werkruimte. Heeft u voldoende aan het
werkblad van een rechte keuken? Of heeft u liever nog iets extra, bijvoorbeeld door een keukeneiland?

Ook uw budget speelt natuurlijk een rol bij uw nieuwe keuken. Wilt u graag een nieuwe keuken laten zetten maar het leidingwerk en de elektra op dezelfde plaats houden? Of mag dit eventueel ook verplaatst worden? Houd er rekening mee dat het verplaatsen van leidingwerk en elektra zorgt voor een extra stelpost in uw begroting. Tegelijkertijd geeft het u en ons wel alle flexibiliteit om tot de gewenste invulling van uw droomkeuken te komen. Zijn er bepaalde beperkingen of randvoorwaarden? Uiteraard zetten wij ook dan al onze creativiteit in om zoveel mogelijk aan al uw wensen tegemoet te komen.

Keukendriehoek

Ideale keukenindeling

Er zijn meer mogelijkheden voor goede keuken indelingen. Het valt of staat namelijk met het geheim van de keukendriehoek. De keukendriehoek is cruciaal voor een prettig gebruik van uw keuken.

Een goede keuken indeling is ideaal wanneer er weinig afstand hoeft te worden afgelegd van kookzone naar spoelzone naar koelkast. Deze drie zones vormen de keukendriehoek.

Bent u keukeninspiratie aan het opdoen? Probeer dit dan in gedachten te houden bij het uitwerken van uw keukenontwerp. Natuurlijk kijkt iedereen als eerste naar het esthetische plaatje, maar u ziet nu direct: Ja, dit is ook functioneel keukenontwerp!

De keukendriehoek is altijd toepasbaar, maar vanzelfsprekend niet bij een rechte keukenopstelling. Hierdoor kan een rechte keuken overigens nog steeds een functionele keuken zijn.

Keuken indelingen

De meest voorkomende keuken indelingen zijn:

De ideale keuken indeling voor uw keukenontwerp?

Wilt u uw ideale keuken indeling in een keukenontwerp laten uitwerken? Bespreek dan uw wensen met ons en onder het genot van een kop koffie kunnen wij een eerste schets vast voor u maken. Neem vrijblijvend contact met ons op.

Maak een afspraak

Lees ook: