Koelkast

Koelen en bewaren
Al sinds 1961 specialist
Tot 25 jaar garantie op binnenwerk
Meer dan 180 designs
Doe-het-zelf-keukens

Koelkast

Een koelkast bestaat in vele varianten. Van een koel diepvriescombinatie tot een Amerikaanse koelkast en een koelkast met dubbele deuren tot een tafelmodel koelkast.

Koel diepvriescombinatie

Ontdek de verschillen en welke koelkast u graag in uw keuken wilt zien.
Direct contact opnemen >

Direct naar:

  • Koel diepvriescombinatie
  • Koelkast zonder vriesvak
  • Amerikaanse koelkast
  • Koelkast met dubbele deuren
  • Tafelmodel koelkast

Koel diepvriescombinatie

Een veelgekozen koelkast is de koel diepvriescombinatie. Twee functionaliteiten gecombineerd in één apparaat. Extra interessant als u een compacte keuken heeft. Wilt u een energiezuinige koelkast? Dan is onze tip om te kiezen voor een zo klein mogelijke vriezer in de koel diepvriescombinatie. Deze moet namelijk extra hard koelen en daardoor kost dit in verhouding iets meer energie.

No frost

Een koel-vriescombinatie met no frost zorgt ervoor dat je koelkast nooit ontdooit hoeft te worden. Er ontstaat geen ijsvorming in het vriesvak en het bespaart je energie en dus kosten.

Grote koelkast zonder vriesvak

Een grote koelkast zonder vriesvak kan ideaal zijn als u een graag veel verse producten in uw koelkast bewaard. Door het vries-deel achterwege te laten kunt u kiezen voor een single onderbouw vriezer of uiteraard kan de vriezer in een schuur, bijkeuken of garage worden geplaatst. Een grote koelkast biedt middels laden of vakken ook specifieke functionaliteiten zoals een ‘fresh zone’ waarin groenten extra lang bewaard kunnen blijven.

Side by side koelkast

Amerikaanse koelkast

Een Amerikaanse koelkast heet ook wel een side by side koelkast en is erg populair. Veel mensen dromen van zo’n grote koelkast in hun keuken. Een royale koelkast met vriesvak waar genoeg ruimte is voor het koelen van dranken en etenswaren. Vooral ideaal als u van een feestje houdt en op die manier grote hoeveelheden etenswaren en dranken gemakkelijk koel houdt.

Amerikaanse koelkasten

Het robuuste uiterlijk geeft vaak de doorslag om te kiezen voor een Amerikaanse koelkast, uiteraard in combinatie met de grote inhoud van soms wel 260 liter.

Koelkast met ijsblokjes

Naast het imposante uiterlijk is het natuurlijk ook de koelkast met ijsblokjes. Ideaal om op een warme zomerdag in no time de ijsblokjes toe te voegen aan de ranja. Of het geschaafde ijs te gebruiken voor in uw eigengemaakt cocktail.

Koelkast met dubbele deuren

Een koelkast met dubbele deuren is vooral handig als u een apart vriesvak in uw koelkast verwerkt heeft. Met een aparte deur voor het vriesvak hoeft niet de hele koelkast te worden geopend en blijft de koelkast op temperatuur. Wel zo goed voor de kwaliteit van de producten. Het voordeel van een koelkast met dubbele deuren is dat deze in vergelijking met een koel-vriescombinatie iets voordeliger is.

Onderbouw koelkast

Tafelmodel koelkast

Tot slot is er het tafelmodel koelkast. Ook wel een onderbouw koelkast genoemd. Deze past onder het aanrecht en wordt vooral gebruikt in de compactere keuken. Heeft u een klein huishouden? Dan is het ook een goede keuze want een tafelmodel koelkast scheelt natuurlijk in energie-verbruik ten opzichte van de grotere koelkasten.

Wilt u meer weten over koelkasten?

Heeft u een idee welke koelkast u graag in uw keuken wilt hebben? Of heeft u toch nog een paar vragen die u graag met ons wilt bespreken? Neem dan contact met ons op of breng een bezoek aan onze showroom in Etten-Leur en maak een afspraak via de website.

Maak een afspraak

Andere keukenapparatuur in de categorie koelkast en vriezer
vriezerwijnklimaatkast

Heeft u vragen over koelkasten?

Marijn of één van onze andere keukenadviseurs adviseren u bij uw keuze voor een nieuwe keuken, keukenblad of keukenapparatuur. Neem contact met ons op als u verdere vragen heeft.