Wijnklimaatkast

Serveer op de juiste temperatuur
Al sinds 1961 specialist
Tot 25 jaar garantie op binnenwerk
Meer dan 180 designs
Doe-het-zelf-keukens

Wijnklimaatkast

Sfeer, exclusiviteit en smaak haalt u in uw keuken met een wijnklimaatkast. Wilt u graag een nieuwe keuken samenstellen en bent u op zoek naar een eyecatcher? Overweeg dan een wijnklimaatkast. Graag vertellen we u meer over de dingen waar u op kunt letten voordat u een wijnklimaat aanschaft.

Direct contact opnemen >

Lees op deze pagina meer over:

  • Verschil tussen wijnklimaatkast en wijnkoelkast
  • Wijnklimaatkast 2 zones of meer?
  • Temperatuur voor het serveren van wijn
  • Kleine wijnkoelkast
Verschil wijnklimaatkast en wijnkoelkast

Verschil tussen wijnklimaatkast en wijnkoelkast

Eerst leggen we het verschil uit tussen een wijnklimaatkast en een wijnkoelkast. Een wijnklimaatkast maakt meestal gebruik van de compressor techniek en heeft één of meerdere temperatuurzones die apart van elkaar ingesteld kunnen worden.

Een wijnkoelkast maakt meestal gebruik van de Peltiertechniek en kent slechts één temperatuur in de kast. Voor de volledigheid is er ook nog een wijnkast. Hier worden wijnen voor (jarenlange) rijping ingelegd en is dus iets anders dan een wijnklimaatkast of wijnkoelkast waar wijnen voor een kortere periode in worden bewaard.

Wijnklimaatkast 2 zones of meer?

Een wijnklimaatkast is pas echt functioneel als er 2 of meerdere zones zijn waarvan de temperatuur ingesteld kan worden. U weet waarschijnlijk wel dat rode en witte wijn bijvoorbeeld een heel andere temperatuur nodig hebben als u ze gaat serveren. En daarnaast is er nog een verschil in temperatuur tussen rosé en mousserende wijnen.

Temperatuur voor het serveren van wijn:

Voor de ideale temperatuur om uw wijn te serveren hanteren wij voor:

  • Rode wijn 16-18 ℃
  • Witte wijn 10-13 ℃
  • Rosé 10-12 ℃
  • Mousserende wijn 7-8 ℃

Bent u een groot wijnliefhebber en wisselt u graag tussen bovengenoemde vier soorten? Dan is het goed om een wijnklimaatkast met meerdere compartimenten te kiezen die afzonderlijk in te stellen zijn voor de ideale temperatuur.

Wijnklimaatkast 2

Kleine wijnkoelkast

Houdt u op z’n tijd van een goed glas wijn en is dit het liefst één type wijn? Dan is het ook een goed idee om te kiezen voor een kleine wijnkoelkast. Deze kunt u instellen op één gewenste temperatuur en zorgt de koelkast ervoor dat uw wijn op de juiste temperatuur wordt geserveerd. Ook neemt deze (meestal) minder ruimte in dan een volwaardige wijnklimaatkast.

Meer weten over een wijnklimaatkast?

Wilt u meer weten over een wijnklimaatkast of wijnkoelkast? Breng een bezoek aan onze showroom in Etten-Leur en wij adviseren u graag bij het samenstellen van uw keuken waarin u dit exclusieve paradepaardje een mooi plekje kunt geven.

Maak een afspraak

Andere keukenapparatuur in de categorie koelkast en vriezer
vriezerkoelkast

Heeft u vragen over wijnklimaatkasten?

Marijn of één van onze andere keukenadviseurs adviseren u bij uw keuze voor een nieuwe keuken, keukenblad of keukenapparatuur. Neem contact met ons op als u verdere vragen heeft.