Vriezer

Invriezen en bewaren
Al sinds 1961 specialist
Tot 25 jaar garantie op binnenwerk
Meer dan 180 designs
Doe-het-zelf-keukens

Vriezer

Vriezers

Wilt u graag een aparte vriezer? Bijvoorbeeld omdat u houdt van gezond eten en dit in het weekend bijvoorbeeld al wilt bereiden om in te vriezen zodat u doordeweeks makkelijk en snel gezond kunt eten? Of heeft u een groot gezin en vindt u het fijn om wat extra voeding voor de kleintjes in te vriezen of wat extra zakken frites in huis te hebben? Dan kan een aparte vriezer uitkomst bieden. Ontdek de verschillen en welke koelkast u graag in uw keuken wilt zien.

Direct contact opnemen >

Direct naar:

  • Vrieskist of vrieskast?
  • Hoe groot moet uw vriezer zijn?
  • Vriezer met no frost functie
  • Vriezer voor in de schuur

Vrieskist of vrieskast

We beginnen met de uitleg wat het verschil is tussen een vrieskist en een vrieskast. Een vrieskist heeft een klep waarmee de vriezer van bovenaf wordt geopend. Een vrieskast is een kast waarbij de deur naar voren toe opent. Het belangrijkste verschil tussen deze twee is dat de vrieskist iets zuiniger is dan een vrieskast. Dit komt omdat bij het openen van het deksel de kou terug in de bak valt. In geval van een vrieskast komt de kou vrij en verdwijnt in de ruimte.

Vriezer no frost

Een nadeel van een vrieskist is dat deze relatief diep is en daardoor moet u bukken en bij een volle vriezer spullen verplaatsen om het benodigde te vinden. Een vrieskast heeft laden waardoor het een stuk overzichtelijker is wat hierin ligt.

Hoe groot moet uw vriezer zijn?

Afhankelijk van uw behoefte kiest u uiteindelijk de vriezer die u kan voorzien in uw gemak. Over het algemeen geldt het volgende:

Tafelmodel vriezer

Een tafelmodel vriezer heeft gemiddeld genomen een inhoud van 100 tot 150 liter. Voor alleenstaanden of stellen is dit voldoende.

Grote diepvries

Onder een grote diepvries verstaan wij een diepvries van ca. 100 tot 200 liter. Een gezin van 4 personen kan hier prima mee vooruit.

Vrieskist

Een vrieskist kent een netto inhoud van maar liefst 400 tot 600 liter. Dit is ideaal voor grote gezinnen.

Stel u zelf vooral de vraag hoeveel voedingsmiddelen u verwacht te bewaren in een vriezer. Heeft u bijvoorbeeld een moestuin? Dan wilt u deze producten zo lang en vers mogelijk bewaren totdat u het nodig heeft. Dit betekent dat u meer behoefte heeft aan een grote vriezer.

Daarbij komt dat het belangrijk is om te weten dat een volgestouwde vriezer ten koste gaat van de bewaarkwaliteit. Het advies is dan ook om uw vriezer niet vol te stoppen.

Vriezer met no frost functie

Zit u er niet zo op te wachten om regelmatig uw vriezer te moeten ontdooien vanwege de ijsvorming? Kies dan voor een vriezer met no frost functie. Hierdoor ontstaat er geen ijsafzetting en hoeft u uw vriezer niet (zo snel) te ontdooien.

Vriezer voor in de schuur

Heeft u geen plek in uw keuken voor een grote vriezer maar wel in uw schuur? Kies dan voor een vriezer die geschikt is om in de schuur te plaatsen. Let hierbij op de klimaatklasse van een vriezer of bespreek dit met uw keukenadviseur die u hier ook advies over kan geven. Vriezers met klimaatklasse SN kunnen geplaatst in ruimtes met een minimumtemperatuur van 10 graden.

Grote vriezer

Wilt u een vriezer kopen?

Als u een nieuwe keuken samengesteld is het goed om van te voren te bepalen welke keukenapparatuur u absoluut in uw keuken wilt terugzien. Natuurlijk kan een koel-vriescombinatie ook een geschikte oplossing zijn in veel gevallen. Maar mocht u toch graag een aparte vriezer hebben?

Neem dan contact met ons op en wij adviseren u graag bij het kiezen van de juiste vriezer voor u. Breng een bezoek aan onze showroom of maak direct een afspraak via de website.

Maak een afspraak

Andere keukenapparatuur in de categorie koelkast en vriezer
koelkastwijnklimaatkast

Heeft u vragen over vriezers?

Marijn of één van onze andere keukenadviseurs adviseren u bij uw keuze voor een nieuwe keuken, keukenblad of keukenapparatuur. Neem contact met ons op als u verdere vragen heeft.