Inductiekookplaat met afzuiging

Geen afzuiging in het zicht
Kookplaat met afzuiging recirculatie

Inductiekookplaat met afzuiging

Een inductiekookplaat met afzuiging is dé kookplaat van dit moment omdat het een twee-in-één oplossing is voor het koken. Een afzuiging die verwerkt wordt in een kookplaat zorgt ervoor dat u vrij zicht heeft in uw keuken waardoor u niet tegen een afzuigkap aankijkt. Bent u geïnteresseerd in dit type kookplaat? Ontdek meer over de inductiekookplaat met afzuiging.

U vindt hier meer informatie over:

 • hoe werkt een inductiekookplaat met afzuiging
 • de voordelen
 • de nadelen
 • kookplaat met afzuiging recirculatie
 • aansluiting inductiekookplaat met afzuiging
 • inductiekookplaat schoonmaken


Direct meer informatie? Neem contact op
>

Hoe werkt een inductiekookplaat met afzuiging?

Inductie-kookplaat-met-afzuiger

Een inductiekookplaat met afzuiging werkt zoals iedere andere inductiekookplaat. Het verborgen talent zit 'm natuurlijk in de afzuiging. Normaal gesproken stijgt warme lucht op. Hoe gaat dit dan in z'n werk met een afzuiging die de lucht naar beneden trekt? Het principe hierachter is dat kookdampen stijgen met een snelheid van een meter per seconden. Een goede afzuiging in de kookplaat trekt de lucht aan met een snelheid van vier meter per seconde. Doordat de afzuigsnelheid krachtiger is dan de opstijgsnelheid van de lucht, verdwijnen alle kookdampen, geuren en vetdeeltjes nog voordat ze de kans krijgen om op te stijgen.

De voordelen

De belangrijkste voordelen van een inductiekookplaat met afzuiging zijn:

 • dat u geen traditionele afzuigkap meer in uw keuken heeft
 • dat u vrij zicht heeft in de keuken
 • vrijwel geen kookluchtjes, wasem en vetspetters meer
 • alle voordelen van een gewone inductiekookplaat

De nadelen

De nadelen van een inductiekookplaat met afzuiging zijn:

 • dat ze duurder zijn dan een normale kookplaat of afzuigkap
 • de verminderde kastruimte vanwege de motor die in het keukenblad komt, er zijn wel speciale kasten op de markt die zoveel mogelijk ruimte overhouden
 • de beperking tot 4 kookzones in plaats van eventueel 5 kookzones
 • gelijke nadelen van een gewone inductiekookplaat

Kookplaat met afzuiging recirculatie

Een kookplaat met afzuiging en recirculatie is een veelgekozen toepassing. Door een recirculatiefilter wordt de lucht gefilterd en als schone lucht weer de ruimte in geblazen. Hierdoor is het niet noodzakelijk om een luchtafvoer te installeren waardoor deze alsnog in het zicht is. Afhankelijk van het type filter is onderhoud noodzakelijk. Wordt een koolstoffilter toegepast dan dient deze van tijd tot tijd te worden vervangen door een nieuwe. Heeft u een duurder filter dan moet deze van tijd tot tijd worden ververst, dit kan tot ca. 10 keer, daarna moet ook dit filter worden vervangen. Tot slot is de mogelijkheid om een plasmamade airfilter toe te passen. Deze gaat jaren mee en hoeft niet te worden gereinigd.

Kookplaat met afzuiging recirculatie

Aansluiting inductiekookplaat met afzuiging

Wees u zich er van bewust dat een inductiekookplaat met afzuiging ruimte nodig heeft voor de installatie. Het onderliggende systeem wordt in het direct aangrenzende keukenkastje geplaatst. Dit betekent dat die kastruimte in beslag wordt genomen door de apparatuur waardoor dit ten koste gaat van uw opbergruimte. Dit hoeft geen probleem te zijn, maar het is goed om dit van te voren te weten.

Inductiekookplaat schoonmaken

Een inductiekookplaat met afzuiging schoonmaken doet u eenvoudig met een sopje en een doek. Het gladde oppervlak maakt het makkelijk om dit goed bij te houden. Daarnaast is het van belang om van tijd tot tijd het filter van de afzuiging te reinigen.

Meer weten over een inductiekookplaat met afzuiging?

Wilt u meer weten over een inductiekookplaat met afzuiging en de mogelijkheid voor uw keuken? Bespreek uw wensen, gezinssituatie en kookstijl zodat wij u goed kunnen adviseren bij uw keuze voor keukenapparatuur inclusief kookplaat.

Maak een afspraak

Andere kookplaten bekijken?
inductiegas op glaskookplaatkeramisch

Heeft u vragen over keramische kookplaten?

Marijn of één van onze andere keukenadviseurs adviseren u bij uw keuze voor een nieuwe keuken, keukenblad of keukenapparatuur. Neem contact met ons op als u verdere vragen heeft.

Uw overkoepelende keukenpartner

Onderdeel van keukenboer

Wilt u snel schakelen? Stel uw kunststof keukenblad op maat simpel samen met de online tool. Wij bieden maatwerk en het is verrassend goedkoop.

Lees meer

Onderdeel van keukenboer

Een betaalbare metamorfose voor uw keuken? Stel uw nieuwe keukendeuren op maat samen met de online tool. Verrassend voordelig en makkelijk.

Lees meer