Eiland afzuigkap

Design in de keuken
Al sinds 1961 specialist
Tot 25 jaar garantie op binnenwerk
Meer dan 180 designs
Doe-het-zelf-keukens

Eiland afzuigkap

Eilandschouw afzuiging

Een eiland afzuigkap is een vrijstaande afzuiging, geschikt om boven een kookeiland te plaatsen. Er zijn uiteenlopende modellen om zo een eiland afzuigkap te kiezen die volledig bij uw keukenwensen aansluit. Zo is het niet alleen een apparaat wat nare kookluchten opzuigt, maar is het ook een stijlelement in uw keuken.

Afzuigkap kookeiland

Aeg eilandmodel afzuiging

Een afzuigkap voor uw kookeiland kan niet ontbreken. Niet alleen laat het kookluchtjes snel verdwijnen, om wordt de keuken beschermt tegen vocht en vet dat geen kans krijgt met een goede afzuiging. Waar een afzuigkap met motor voorheen behoorlijk veel lawaai maakte, maken leveranciers steeds stillere en efficiënte afzuigsystemen.

Design afzuiging

Steeds meer leveranciers zien in dat als een afzuigkap prominent aanwezig is in de keuken, deze beter op een stijlvolle manier kan worden vormgegeven. Daarom zijn veel afzuigkappen omgetoverd tot stijlvolle sfeerverlichting-armaturen die met een druk op de knop ook zorgen voor goed werklicht. En uiteraard zorgt de design afzuiging ervoor dat kookluchtjes, vet en vocht voor de zon verdwijnen.

Downdraft afzuiging

Siemens glassdraftair

Een andere populaire afzuiging voor een kookeiland is de downdraft. Deze afzuiging wordt direct achter de kookplaat geplaatst en verschijnt pas uit het keukenblad als u dit wilt. Bent u niet aan het koken? Dan is deze afzuiging volledig weggewerkt en daarmee onzichtbaar in uw keuken.

Het nieuwste van het nieuwste is de glazen downdraft afzuiging, prachtig afgewerkt met led-verlichting voor een magische uitstraling.

Eiland afzuigkap en luchtafvoer

Voordat u besluit welke afzuiging u kiest is het goed om te weten hoe de lucht moet worden afgevoerd. Er zijn drie mogelijkheden; luchtafvoer, recirculatie of een centraal afzuigsysteem. Voor die laatste heeft u een motorloze afzuigkap nodig.

Veelal wordt er gebruikt gemaakt van een luchtafvoer naar buiten. De afzuigkap is voorzien van een motor waarmee kookgeuren via een afvoerslang naar buiten worden afgevoerd.

Populair zijn ook de recirculatiesyseem afzuigkappen. Met behulp van een vet- en koolstoffilter worden kookluchtjes gereinigd en schoon de ruimte in geblazen. Het koolstoffilter heeft een bepaalde gebruiksduur en moet daarna worden vervangen om te waarborgen dat er schone lucht kan worden geproduceerd.

Etna afzuigkap eiland

Meer weten over een eiland afzuigkap?

Wilt u graag een keukenopstelling met kookeiland? Dan is een eiland afzuigkap iets wat daar in thuis hoort. Bespreek uw wensen en maak een afspraak in onze showroom in Etten-Leur. Samen nemen we de tijd om tot uw ideale nieuwe keuken te komen.

Maak een afspraak

Andere afzuigkappen bekijken?
inbouw afzuigkapwandafzuigkapvlakscherm afzuigkap

Heeft u vragen over afzuigkappen?

Marijn of één van onze andere keukenadviseurs adviseren u bij uw keuze voor een nieuwe keuken, keukenblad of keukenapparatuur. Neem contact met ons op als u verdere vragen heeft.