Inbouw afzuigkap

Inbouwunit of plafondunit?

Inbouw afzuigkap

Inbouw afzuiging

Een inbouw afzuigkap bevat twee categorieën, de inbouwunit afzuiging en de plafondunit afzuigkap. Wat voor soort keuken wilt u graag? Afhankelijk van stijl en uitvoering past een bepaalde inbouw afzuigkap beter bij uw keuken dan de ander. Wilt u een keuken waar de afzuiging nagenoeg niet zichtbaar is in uw keuken? En wilt u een betaalbare afzuigkap? Dat is een inbouw afzuigkap iets voor u.

Plafondunit afzuigkap

Een plafondunit afzuigkap wordt doorgaans verwerkt in een verlaagd plafond of in een koof. De plafondunit wordt strak in het plafond of de koof geplaatst waardoor deze niet in het zicht hangt.

Plafondunit afzuiging

Afhankelijk van uw kookplaat wordt er een aanbevolen afstand geadviseerd tussen de kookzone en de afzuiging. Een gemiddelde waar u het beste vanuit kunt gaat is een afstand van 55 tot 80 cm hoogte. Kiest u ervoor om dat plafondunit afzuigkap hoger te plaatsen? Dan bestaat de kans dat niet alle kookgeurtjes kunnen worden opgezogen. Dan is het een overweging waard om te kiezen voor een extra verlaagde koof.

Inbouwunit afzuigkap

Een inbouwunit afzuigkap is ideaal om te verwerken in een bovenkast van uw keuken. Direct uit het zicht en toch heel effectief omdat de afstand tussen de kookzone en de afzuigkap op een goede afstand is. Het advies is om minimaal 65 cm afstand te bewaren tussen kookplaat en afzuiging. Om te voorkomen dat de afzuigkap te warm wordt. Houd bij de grootte van uw afzuigkap rekening met de grootte van uw kookplaat. Het advies is om te kiezen voor een afzuigkap die minimaal even breed is als uw kookplaat.

Inbouwunit in schouw

Droomt u van een landelijke keuken en laat u een schouw maken boven uw kookzone? Dan is een inbouwunit afzuiging de beste oplossing. Doordat deze wordt ingebouwd is het design van de afzuigkap niet belangrijk en draait het vooral om de landelijke uitstraling waar de schouw een belangrijke rol in heeft.

Siemens plafondunit

Inbouw afzuigkap en luchtafvoer

Voordat u besluit welke afzuiging u kiest is het goed om te weten hoe de lucht moet worden afgevoerd. Er zijn drie mogelijkheden; luchtafvoer, recirculatie of een centraal afzuigsysteem. Voor die laatste heeft u een motorloze afzuigkap nodig.

Veelal wordt er gebruikt gemaakt van een luchtafvoer naar buiten. De afzuigkap is voorzien van een motor waarmee kookgeuren via een afvoerslang naar buiten worden afgevoerd.

Populair zijn ook de recirculatiesyseem afzuigkappen. Met behulp van een vet- en koolstoffilter worden kookluchtjes gereinigd en schoon de ruimte in geblazen. Het koolstoffilter heeft een bepaalde gebruiksduur en moet daarna worden vervangen om te waarborgen dat er schone lucht kan worden geproduceerd.

Wilt u meer weten over een inbouw afzuigkap?

Heeft u interesse in een nieuwe keuken en wilt u weten of een inbouw afzuigkap daar goed bij past? Breng een bezoek aan onze showroom in Etten-Leur en wij adviseren u graag bij het samenstellen van uw ideale keuken.

Maak een afspraak

Andere afzuigkappen bekijken?
wandafzuigkapeiland afzuigkapvlakscherm afzuigkap

Heeft u vragen over afzuigkappen?

Marijn of één van onze andere keukenadviseurs adviseren u bij uw keuze voor een nieuwe keuken, keukenblad of keukenapparatuur. Neem contact met ons op als u verdere vragen heeft.

Uw overkoepelende keukenpartner

Onderdeel van keukenboer

Wilt u snel schakelen? Stel uw kunststof keukenblad op maat simpel samen met de online tool. Wij bieden maatwerk en het is verrassend goedkoop.

Lees meer

Onderdeel van keukenboer

Een betaalbare metamorfose voor uw keuken? Stel uw nieuwe keukendeuren op maat samen met de online tool. Verrassend voordelig en makkelijk.

Lees meer