Wandafzuigkap

Traditionele afzuiging

Wandafzuigkap

Wandafzuigkap

Een wandafzuigkap is de meest voorkomende afzuigkap in de Nederlandse keuken. Deze traditionele kap doet precies wat ‘ie moet doen: kookluchten en -dampen afvangen. Door de jaren heen heeft deze kap soms een upgrade gehad waardoor deze ook mooi kan passen bij een moderne keuken. Bent u op zoek naar een wandafzuigkap? Ontdek er dan snel meer over.

Schuine wandafzuigkap

De traditionele wandafzuigkap is een lange trechter met daaraan een uitlopende voet. Later kreeg de voet een strakker gemaakt doordat dit recht werd vormgegeven. Ondanks het feit dat deze afzuigkap precies doet wat er van hem verwacht wordt, heeft het wel een nadeel dat u tijdens het koken uw hoofd er tegen kunt stoten. Om hier een oplossing in te bieden kwam de schuine wandafzuigkap. Deze loopt schuin weg tegen de muur en ziet er daarmee ook erg fraai uit.

Welke afmeting kiest u?

Om te bepalen welke breedte maat u voor uw afzuigkap moet kiezen, kijkt u eerst naar de breedte van uw kookplaat. Is de kookplaat 90 cm breed? Dan is het advies om te kiezen voor een afzuigkap van minimaal 90 cm breed. Kiest u voor een smallere afzuigkap ten opzichte van uw kookplaat, dan kan deze waarschijnlijk niet alle kookdampen even goed opzuigen.

Wandafzuigkap recirculatie, luchtafvoer of centraal afzuigsysteem

Voordat u besluit welke afzuiging u kiest is het goed om te weten hoe de lucht moet worden afgevoerd. Er zijn drie mogelijkheden; luchtafvoer, recirculatie of een centraal afzuigsysteem. Voor die laatste heeft u een motorloze afzuigkap nodig.

Veelal wordt er gebruikt gemaakt van een luchtafvoer naar buiten. De afzuigkap is voorzien van een motor waarmee kookgeuren via een afvoerslang naar buiten worden afgevoerd.

Populair zijn ook de recirculatiesyseem afzuigkappen. Met behulp van een vet- en koolstoffilter worden kookluchtjes gereinigd en schoon de ruimte in geblazen. Het koolstoffilter heeft een bepaalde gebruiksduur en moet daarna worden vervangen om te waarborgen dat er schone lucht kan worden geproduceerd.

Csm siemens afzuigkap 9eca5aab1c

Meer weten over wandafzuigkap?

Wilt u meer weten over een wandafzuigkap? Of wilt u een nieuwe keuken laten zetten en bent u benieuwd welke afzuigkap hier het beste bij past? Breng een bezoek aan onze showroom in Etten-Leur en wij helpen u graag verder met het samenstellen van uw ideale keuken.

Maak een afspraak

Andere afzuigkappen bekijken?
inbouw afzuigkapeiland afzuigkapvlakscherm afzuigkap

Heeft u vragen over afzuigkappen?

Marijn of één van onze andere keukenadviseurs adviseren u bij uw keuze voor een nieuwe keuken, keukenblad of keukenapparatuur. Neem contact met ons op als u verdere vragen heeft.

Uw overkoepelende keukenpartner

Onderdeel van keukenboer

Wilt u snel schakelen? Stel uw kunststof keukenblad op maat simpel samen met de online tool. Wij bieden maatwerk en het is verrassend goedkoop.

Lees meer

Onderdeel van keukenboer

Een betaalbare metamorfose voor uw keuken? Stel uw nieuwe keukendeuren op maat samen met de online tool. Verrassend voordelig en makkelijk.

Lees meer