Conventionele oven

Voor de bakliefhebber
Al sinds 1961 specialist
Tot 25 jaar garantie op binnenwerk
Meer dan 180 designs
Doe-het-zelf-keukens

Conventionele oven

Conventionele oven

Er zijn ontzettend veel verschillende soorten ovens. De oven die we hier aan het woord laten is de conventionele oven, oftewel de traditionele bakoven. De meest eenvoudige (niet te onderschatten!) oven die zeer geschikt is voor het bakken van allerlei gerechten.

Direct meer informatie?
Neem contact op
>

Hoe wordt een conventionele oven verwarmd?

Een conventionele oven verwarmt de oven en daarmee het gerecht middels stralingswarmte. De verwarmingselementen boven- en onderin de oven zorgen ervoor dat een gerecht op gelijkmatige wijze wordt verwarmd. Het is vooral belangrijk om uzelf van te voren af te vragen waar u de oven voornamelijk voor wilt gebruiken. Bent u een echte bakliefhebber of wilt er bijvoorbeeld ook andere maaltijden in uw oven bereiden? Als u dit helder heeft kunt u het beste bespreken met uw keukenadviseur zodat hij of zij u beter kan helpen bij het selecteren van de keukenapparatuur die het beste bij u past.

Verschil heteluchtoven en conventionele oven

Een veelgestelde vraag is: wat is het verschil tussen een heteluchtoven en een conventionele oven? Het antwoord is eenvoudig. Zoals gezegd heeft een conventionele oven boven en onderin de oven een verwarmingselement dat de ruimte in de oven verwarmd.

Bakken met de familie

Een heteluchtoven wordt verwarmd vanuit de achterkant van de oven en die warme lucht wordt middels ventilatoren de oven ingebracht. Ook is deze oven uitgerust met een verwarmingselement boven en onderin de oven.

Combi-oven met magnetron

Naast een solo oven kunt u ook kiezen voor een combi-oven met magnetronfunctie of een combi-magnetron met ovenfunctie. Hierdoor heeft u beide functionaliteiten in één apparaat. Ideaal als u beperkte keukenruimte heeft. Maar ook handig als u bijvoorbeeld twee ovens in uw keuken wilt gebruiken.

Voor wie is de conventionele oven geschikt?

Voor de echte traditionele bakliefhebber.

Conventionele oven kopen

Wilt u graag een conventionele oven kopen en toepassen in uw nieuwe keuken? Maak dan een afspraak via onze site zodat u zeker weet dat wij alle tijd voor u hebben als u een bezoek brengt aan onze showroom in Etten-Leur. Vertel uw wensen en waar u het liefste uw oven voor wilt gebruiken zodat wij u van goed advies kunnen voorzien bij het maken van de juiste keuze voor uw nieuwe oven.

Maak een afspraak

Andere ovens bekijken?
heteluchtovenmagnetronstoomoven

Heeft u vragen over ovens en magnetrons?

Marijn of één van onze andere keukenadviseurs adviseren u bij uw keuze voor een nieuwe keuken, keukenblad of keukenapparatuur. Neem contact met ons op als u verdere vragen heeft.