Heteluchtoven

Voor bakken en braden

Heteluchtoven

Heteluchtoven siemens

Een heteluchtoven is een veelgemaakte keuze in de keuken. Deze traditionele oven heeft als extraatje een ventilator in de oven waardoor de lucht nog beter kan circuleren en bijkomende voordeel is dat de oven daarmee snel op temperatuur is.

Direct meer informatie?
Neem contact op
>

Hoe wordt een heteluchtoven verwarmd?

Net als de conventionele oven heeft een heteluchtoven boven en onderin de ruimte verwarmingselementen. Maar zoals gezegd is de ventilator achterin de oven de grote plus. Deze zorgt voor een snelle opwarming van de oven en tegelijkertijd maakt dit het mogelijk om op verschillende hoogtes in de oven te bakken, omdat door de luchtcirculatie de warme lucht overal terecht komt.

Een belangrijk verschil met de traditionele bakoven is de ventilator. Deze kent een aantal voordelen zoals we net hebben genoemd. Wel moet u rekening houden met gebak dat te dicht bij de ventilator wordt gebakken. Dit kan soms iets te snel gaan omdat de lucht bij de scoop heter is.

Daarbij is het mogelijk om de ventilator-functie in een heteluchtoven uit te schakelen waardoor deze nog steeds dient als een traditionele bakoven.

Waarom de heteluchtfunctie gebruiken?

Wanneer maakt u gebruikt van de heteluchtfunctie op uw heteluchtoven? Als u de oven bijvoorbeeld snel op temperatuur wilt brengen. Maar denk ook aan een heerlijke ovenschotel waarbij er zo’n lekker krokant korstje op het gerecht ontstaat. Of de smeuïge kaas op de lasagne. Dat is eenvoudig met een heteluchtoven.

Combi-oven met magnetron

Naast een solo heteluchtoven kunt u ook kiezen voor een combi-oven met magnetronfunctie of een combi-magnetron met ovenfunctie. Hierdoor heeft u beide functionaliteiten in één apparaat. Ideaal als u beperkte keukenruimte heeft. Maar ook handig als u bijvoorbeeld twee ovens in uw keuken wilt gebruiken.

Heteluchtovens

Voor wie is de heteluchtoven geschikt?

Voor iedereen die erin wil kunnen bakken en braden.

Heteluchtoven kopen

Wilt u graag een heteluchtoven kopen voor in uw nieuwe keuken? Maak een afspraak via onze site zodat u zeker weet dat wij alle tijd voor u hebben als u een bezoek brengt aan onze showroom in Etten-Leur. Vertel uw wensen en waar u het liefste uw oven voor wilt gebruiken zodat wij u van goed advies kunnen voorzien bij het maken van de juiste keuze voor uw nieuwe oven.

Maak een afspraak

Andere ovens bekijken?
conventionele ovenmagnetronstoomoven

Heeft u vragen over ovens en magnetrons?

Marijn of één van onze andere keukenadviseurs adviseren u bij uw keuze voor een nieuwe keuken, keukenblad of keukenapparatuur. Neem contact met ons op als u verdere vragen heeft.

Uw overkoepelende keukenpartner

Onderdeel van keukenboer

Wilt u snel schakelen? Stel uw kunststof keukenblad op maat simpel samen met de online tool. Wij bieden maatwerk en het is verrassend goedkoop.

Lees meer

Onderdeel van keukenboer

Een betaalbare metamorfose voor uw keuken? Stel uw nieuwe keukendeuren op maat samen met de online tool. Verrassend voordelig en makkelijk.

Lees meer