Magnetron

Voor verwarmen en ontdooien
Al sinds 1961 specialist
Tot 25 jaar garantie op binnenwerk
Meer dan 180 designs
Doe-het-zelf-keukens

Magnetron

Magnetron

Een magnetron is een fijne aanvulling in de keuken. Even een stukje vlees ontdooien, kindervoeding opwarmen of een kant-en-klaar maaltijd klaarmaken. Een magnetron is hét keukenapparaat dat u hierbij helpt.

Direct meer informatie?
Neem contact op
>

Hoe werkt een magnetron?

Een magnetron produceert microgolven. Het voedsel bevat moleculen die door de microgolven in beweging worden gebruikt. Hierdoor ontstaat wrijvingswarmte en door de stoom die vrij komt wordt het voedsel opgewarmd.

Vooral water, vet en koolhydraten bevat moleculen die goed reageren op de microgolven waardoor deze goed worden verwarmd. Dit vertelt meteen hoe het komt waarom het product niet altijd gelijkmatig is opgewarmd zodra u het uit de magnetron haalt. Af en toe even roeren of het eten omscheppen zorgt er voor dat alles wel goed wordt opgewarmd.

Magnetron met draaiplateau

Magnetron zonder draaiplateau

Om het product in uw magnetron optimaal op te warmen, is een magnetron met draaiplateau een goede keuze. Doordat het voedsel ronddraait, wordt het gelijkmatig opgewarmd. Wel moet u er rekening mee houden dat de inhoud hierdoor beperkter is want het product moet kunnen ronddraaien en niet buiten het draaiplateau steken.

Magnetron met heteluchtfunctie

Heeft u een compacte keuken en maakt u veel gebruik van een magnetron maar wilt u soms ook kunnen gratineren of een diepvriespizza lekker knapperig uit uw magnetron halen? Kies dan voor een magnetron met heteluchtfunctie. Dit is een onderdeel van de traditioneel heteluchtoven waarmee het mogelijk is om kaas te gratineren of om die diepvriespizza lekker krokant te kunnen eten.

Voordelen van een magnetron

De voordelen van een magnetron zijn:

  • dat het erg gemakkelijk is om snel voedsel te verwarmen.
  • dat het compact is en daarom in vrijwel iedere keuken past of als solo magnetron in een trapkast of bijkeuken past.
  • dat je mager kunt koken. Gebruik van olie of vet is niet nodig.
  • dat deze goed betaalbaar zijn.
Magnetrons

Nadeel van een magnetron

Een belangrijk nadeel van een magnetron is dat de voedingsstoffen minder behouden blijven t.o.v. een (stoom)oven.

Wilt u een nieuwe magnetron kopen?

Wilt u graag een nieuwe magnetron kopen en bent u benieuwd waar u allemaal uit kunt kiezen? Breng dan een bezoek aan onze showroom in Etten-Leur of maak direct een afspraak via de website zodat wij alle tijd voor u hebben om u van goed advies te voorzien.

Maak een afspraak

Andere ovens bekijken?
conventionele ovenheteluchtovenstoomoven

Heeft u vragen over ovens en magnetrons?

Marijn of één van onze andere keukenadviseurs adviseren u bij uw keuze voor een nieuwe keuken, keukenblad of keukenapparatuur. Neem contact met ons op als u verdere vragen heeft.