Stoomoven

Stomen en sous vide garen
Al sinds 1961 specialist
Tot 25 jaar garantie op binnenwerk
Meer dan 180 designs
Doe-het-zelf-keukens

Stoomoven

Steamer

Gezond en lekker eten is binnen handbereik met een stoomoven in uw keuken. Vitamines en mineralen blijven beter behouden in uw gerechten, dat maakt het koken met een stoomoven veel gezonder. Koken met stoom is een eeuwenoude methode dat van origine uit China komt. Inmiddels is het een erg populaire manier om eten te bereiden en met het gemak van deze oven is dit voor vrijwel iedereen mogelijk.

Alleen de vraag die mensen zich vaak stellen is: ‘Wat kun je met een stoomoven?

Direct meer informatie?
Neem contact op
>

Wat kun je met een stoomoven?

Het simpele antwoord is dat u vrijwel alles wat u in een pan kunt bereiden, ook kunt bereiden in een stoomoven. Koken, opwarmen, braden, ontdooien, pocheren, wecken, blanceren en uiteraard stomen.

Voordelen van een stoomoven

Een stoomoven kent vele voordelen. Wij hebben de meest prominente voor u op een rij gezet:

1. Complete maaltijd in de oven
Een complete maaltijd kan zo in de stoomoven worden geplaatst. Het is één keer alles voorbereiden, in de oven stoppen en u hoeft er tot het piepje gaat, niet meer naar om te kijken.

2. Minder vuile vaat
Doordat alles tegelijk in de stoomoven kan is er veel minder vaat. Verschillende pannen zijn niet meer nodig, alles kan in een schaal en stomen maar.

Combi stoomoven

3. Gezond koken en smaakvol eten
Door het eten te stomen blijft de smaak beter behouden. Ook is er geen toevoeging van olie of boter nodig. Door het te stomen blijven ook alle voedingsstoffen, vitamines en mineralen behouden en eet u dus veel gezonder voedsel. Door het in een pan te koken komt een deel van die belangrijke voedingsstoffen in het water terecht wat vervolgens wordt afgegoten en in het putje van de gootsteen verdwijnt.

4. Sous vide garen
Ook is het mogelijk om het eten sous vide te garen. Een hele fijne techniek waardoor het eten extra smaakvol wordt.

5.Precieze bereiding
Met een stoomoven kunt u de precieze temperatuur bereiden met als voordeel dat het eten niet door gaart of aanbrand.

6. Geen kookluchtjes
Doordat alles in de afgesloten oven wordt gemaakt heeft u minder last van kookluchtjes in de ruimte.

Nadelen van een stoomoven

Een nadeel van een stoomoven is dat het een relatief duur keukenapparaat is. Als u zichzelf daarmee echter iedere dag op een gezonde maaltijd kunt trakteren is het de vraag of dit op de langere termijn juist niet een heel goede investering is.

Een ander nadeel is dat u de stoomoven na gebruik altijd het beste even kunt schoonmaken. Er blijft namelijk restwater achter na gebruik.

Combi stoomoven

Naast een solo stoomoven kunt u ook kiezen voor een combi-stoomoven. Het voordeel hiervan is dat u een volwaardige oven en stoomoven in één heeft. En hiermee kunt u vrijwel alles maken wat u wilt en is een kookplaat in essentie niet meer noodzakelijk.

Stoomovens

Ik wil graag een stoomoven kopen

Bent u enthousiast geworden en wilt u graag een stoomoven kopen? Breng dan een bezoek aan onze showroom in Etten-Leur waar wij u graag adviseren over de verschillende mogelijkheden van (combi-)stoomovens. Maak een afspraak via de website om er zeker van te zijn dat wij alle tijd voor u hebben om uw wensen door te nemen.

Maak een afspraak

Andere ovens bekijken?
conventionele ovenheteluchtovenmagnetron

Heeft u vragen over ovens en magnetrons?

Marijn of één van onze andere keukenadviseurs adviseren u bij uw keuze voor een nieuwe keuken, keukenblad of keukenapparatuur. Neem contact met ons op als u verdere vragen heeft.