Keukentrends 2021

Welke nieuwe keukentrends zijn er te ontdekken?

Bent u aan het rondkijken voor een nieuwe keuken of wilt u uw keuken renoveren en bent u benieuwd wat de keukentrends van dit moment zijn? Keukenboer vat ze samen in de volgende 5 keukentrends 2021.

Keukentrends 2021

1. Zachte lijnen
2. Natuurlijke materialen
3. Donkere keukens
4. Keukenverlichting
5. Afzuiging

1. Zachte lijnen

De eerste keukentrend van 2021: zachte lijnen. Waar vooral strakke, recht-toe-recht-aan keukens werden ontworpen, komt er nu een tegenbeweging. Namelijk de zachte lijnen en (afge)ronde vormen. Of harde materialen die zacht ogen vanwege de zachte en lichte tinten. Echt iets anders dan de keukens die we veel hebben gezien in de afgelopen jaren.

Zachte lijnen in de keuken

2. Natuurlijke materialen

Natuurlijke materialen winnen steeds meer terrein in de keuken. Denk aan stoere materialen zoals staal en beton(look) maar ook aan marmer(look). Gecombineerd met warme materialen zoals hout(look) en steen. Vooral de combinatie van deze materiaalsoorten zorgt voor een warme, sfeervolle en natuurlijk ogende keuken. Maak het af met groene planten in de keuken. Of maak een kruidenrek waardoor het ook nog eens heerlijk ruikt! Zo wordt buiten letterlijk naar binnen gebracht.

3. Donkere keukens

Een bekende keukentrend is de zwarte keuken. Zwarte keukens blijven populair. Toch worden andere donkere tinten steeds vaker gekozen. Denk aan heel donkerblauw, donkerbruin of een natuurlijke bruintint gecombineerd met hout. Bijvoorbeeld een bruin keukenelement zoals een eiland dat wordt gemixt met een houten kastenwand.

Donkere keuken
Zwarte keuken

4. Bijkeuken

We komen het altijd te kort, voldoende opbergruimte. Dat geldt ook voor de keuken. Helemaal met de wens naar steeds mee keukenapparaten. Tegenwoordig willen steeds meer mensen in ieder geval een koelkast, vriezer, oven, vaatwasser, kookplaat en daarnaast eventueel nog meer luxe zoals een warmhoudlade en een ingebouwde prullenbak. Dit betekent dat er relatief veel keukenkast-ruimte verdwijnt.

Denk daarom na over de mogelijkheid voor een bijkeuken. Heeft u niet een specifieke ruimte hiervoor in huis, bekijk dan of het mogelijk is om in het keukenontwerp een bijkeuken te realiseren door een muur te plaatsen en hierachter een bijkeuken te maken. Dan heeft u wel veel opbergruimte en tegelijkertijd een fijne functionele keuken. Een bijkeuken kan dan ook een mogelijkheid bieden voor het gebruik van een frituurpan (geen nare geurtjes in de keuken en woonkamer). Of denk aan een plek voor uw wasmachine en droger. Bespreek de mogelijkheden met ons.

Keukentrend bijkeuken

5. Afzuiging

Afzuiging rek

Een keukenapparaat wat een enorme ontwikkeling kent is de afzuigkap. Voorheen steevast een unit boven de kookzone. Nu is het ook mogelijk om te kiezen voor een inductiekookplaat met geïntegreerde werkbladafzuiging. Of een groot stalen rek boven uw keuken met daarin een afzuigunit verwerkt. Op deze manier wordt de afzuiging een design item in de keuken of verdwijnt deze zelfs helemaal uit het zicht, doordat deze in de kookplaat is verwerkt.

Meer weten over keukentrends 2021?

Wilt u meer weten over keukentrends 2021 of heeft u specifieke vragen naar aanleiding voor uw eigen nieuwe keuken? Neem dan contact met ons op of maak direct een afspraak via de website en wij adviseren u graag bij de samenstelling van uw ideale keuken.

Maak een afspraak

Lees ook:

Uw overkoepelende keukenpartner

Onderdeel van keukenboer

Wilt u snel schakelen? Stel uw kunststof keukenblad op maat simpel samen met de online tool. Wij bieden maatwerk en het is verrassend goedkoop.

Lees meer

Onderdeel van keukenboer

Een betaalbare metamorfose voor uw keuken? Stel uw nieuwe keukendeuren op maat samen met de online tool. Verrassend voordelig en makkelijk.

Lees meer