Composiet keukenbladen

Van keuken- tot tafelblad
Al sinds 1961 specialist
Tot 25 jaar garantie op binnenwerk
Meer dan 180 designs
Doe-het-zelf-keukens

Composiet keukenbladen

Composiet keukenblad

Composiet keukenbladen zijn een veelgekozen materiaal als werkblad voor in de keuken. Het is gunstiger geprijsd dan keramiek en heeft ook een strakke en luxe uitstraling. Daarbij heeft een composiet blad veel voordelen en wordt niet alleen toegepast als keukenblad, maar functioneert ook goed als tafelblad of vensterbank. Wilt u graag meer weten over composiet keukenbladen?

> Neem dan contact met ons op

In dit artikel meer over:

  • waaruit bestaan composiet bladen
  • de eigenschappen
  • mogelijkheden voor u
  • het onderhoud

Waaruit bestaat een composiet aanrechtblad?

Een composiet aanrechtblad wordt gemaakt van hoofdzakelijk twee bestanddelen: 93% kwartsiet met als bindmiddel polyesterhars. Dit wordt samen in een mal gegoten en onder hoge druk samengeperst. Hierdoor ontstaat een sterk materiaal dat na de samenpersing kan worden afgewerkt door middel van slijpen en polijsten.

Voor een origineel design worden kleurpigmenten en soms zelfs spiegeltjes en granietkorrels aan de mix toegevoegd. Hierdoor krijgt uw composiet aanrechtblad een beton, marmer, terrazzo of natuursteen look. Zo is er voor ieder wat wils.

Eigenschappen van composiet keukenblad

De eigenschappen van een composiet keukenblad kunnen het beste als volgt worden toegelicht. Composiet keukenbladen zijn voorzien van:

  • een hoge mate van stoot-, kras- en slijtvastheid;
  • een homogene structuur met hoge mate van dichtheid. Vuil en vlekken krijgen zo weinig kans op uw blad;
  • een hoge mate van hittebestendigheid. Pas alleen wel op voor hete pannen e.d. Er kan thermoshock optreden waardoor uw blad blijvend wordt beschadigd;
  • een hoge mate van hygiënisch gebruik.

Composiet keukenblad op maat

Composiet keukenbladen

Wilt u een composiet keukenblad op maat voor uw keuken? En wellicht een bijpassend tafelblad om eenheid in uw keuken te creëren? Composiet is hier uitermate geschikt voor. Wilt u iets speciaals? Overweeg dan een composiet keukenblad met een gefrijnde randafwerking. Er worden dan verticale lijnen in de randlijst geslepen. Bijvoorbeeld erg mooi bij een landelijke boerderijkeuken.

Composiet keukenblad schoonmaken

Een composiet keukenblad schoonmaken is eenvoudig met een sopje en een doek. Vermijd agressieve schoonmaakmiddelen. Zorg wel dat - als u een vlek op uw aanrecht heeft - u er tijdig een doekje overheen haalt om de vlek te verwijderen. Omdat het blad niet volledig gesloten is, kunnen vlekken doordringen die langere tijd op het blad blijven liggen.

Meer weten over composiet keukenbladen?

Wilt u meer weten over composiet keukenbladen of bent u benieuwd naar de kleurmogelijkheden voor uw keuken in combinatie met dit type keukenblad? Neem dan contact met ons op of breng een bezoek aan onze showroom in Etten-Leur.

Maak een afspraak

Andere keukenbladen bekijken?
kunststofkeramiekgraniethoutglas

Heeft u vragen over composiet keukenbladen?

Marijn of één van onze andere keukenadviseurs adviseren u bij uw keuze voor een nieuwe keuken, keukenblad of keukenapparatuur. Neem contact met ons op als u verdere vragen heeft.