Graniet keukenbladen

Natuurstenen voor natuurlijke uitstraling
Al sinds 1961 specialist
Tot 25 jaar garantie op binnenwerk
Meer dan 180 designs
Doe-het-zelf-keukens

Graniet keukenbladen

Graniet keukenbladen

Graniet keukenbladen geven de luxueuze en natuurlijke uitstraling waar velen naar op zoek zijn voor in hun keuken. Graniet of natuursteen, zo u wilt, heeft altijd een uniek dessin omdat het op een natuurlijk manier gewonnen wordt. Dit hardstenen keukenblad gaat u jarenlang plezier opleveren. En is niet alleen toepasbaar in uw keuken maar ook op andere plekken in het huis waardoor u eenheid creëert. Wilt u graag meer weten over graniet keukenbladen? Lees dan dit artikel of neem direct contact met ons op.

Neem contact met ons op

In dit artikel meer over:

  • waaruit bestaan graniet bladen
  • de eigenschappen
  • mogelijkheden voor u
  • het onderhoud

Waaruit bestaat een graniet aanrechtblad?

Een graniet aanrechtblad bestaat hoofdzakelijk uit drie mineralen, namelijk kwarts, veldslagen en mica’s. Het meest aanwezige mineraal is kwarts, ongeveer 50%, en is meestal grijs van kleur.

Graniet ontstaat uit lava, het is een stollingsgesteente dat ontstaat na vele miljoenen jaren. Overal ter wereld wordt in steengroeven graniet gewonnen. Afhankelijk van het gebied waarin het gewonnen wordt, wisselt ook de kleur en structuur. Natuursteen of graniet heeft een kenmerkend oppervlakte met kleine oppervlakteverschillen. Dit staat niet gelijk aan verminderde kwaliteit, maar is een typerende eigenschap van het natuurlijke product. Daarnaast is het mogelijk om te kiezen voor een gepolijst graniet aanrechtblad.

Eigenschappen van graniet keukenbladen

Graniet keukenbladen zijn ieder uniek in z’n soort. Een aantal belangrijke producteigenschappen van graniet/natuursteen hebben wij voor u uitgelicht. Graniet kent:

  • een enorme hardheid dankzij het jarenlange uithardingsproces.
  • een hoge mate van kras-, stoot- en slijtvastheid;
  • een relatieve mate van hittebestendigheid. Een hete schaal of pan kan zorgen voor een thermoshock als het graniet extreem koud is en de pan kokend van de kookzone wordt gehaald en op het blad wordt gezet. Het graniet kan dan barsten doordat het temperatuurverschil te groot is. Werk daarom voor de zekerheid altijd met een onderzetter.
  • een 100% uniek design.
Graniet keukenblad

Natuursteen keukenbladen op maat

Wilt u natuursteen keukenbladen op maat voor uw keuken? Een keukenblad met een bijzonder uiterlijk. Een natuurlijke en opvallende verschijning die karakter geeft aan uw keuken. Wilt u ook graag een bijpassende tafel met een natuurstenen blad? Vraag ons naar de mogelijkheden.

Graniet keukenblad schoonmaken

Een graniet keukenblad schoonmaken kunt u het beste doen met een sopje en een doek. Voorkom het gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen. Zorg wel dat - als u een vlek op uw aanrecht heeft - u er tijdig een doekje overheen haalt om de vlek te verwijderen. Omdat het blad niet volledig gesloten is, kunnen vlekken doordringen die langere tijd op het blad blijven liggen. Om uw graniet keukenblad als nieuw te houden is het van belang om het van tijd tot tijd te impregneren.

Meer weten over graniet aanrechtbladen?

Wilt u meer weten over graniet keukenbladen of wil u graag meer weten over de kleurmogelijkheden voor uw keuken in combinatie met dit type keukenblad? Neem dan contact met ons op of breng een bezoek aan onze showroom in Etten-Leur.

Maak een afspraak

Andere keukenbladen bekijken?
kunststofkeramiekcomposiethoutglas

Heeft u vragen over graniet keukenbladen?

Marijn of één van onze andere keukenadviseurs adviseren u bij uw keuze voor een nieuwe keuken, keukenblad of keukenapparatuur. Neem contact met ons op als u verdere vragen heeft.