Kunststof keukenbladen

Betaalbaar en sterk
Al sinds 1961 specialist
Tot 25 jaar garantie op binnenwerk
Meer dan 180 designs
Doe-het-zelf-keukens

Kunststof keukenbladen

Kunststof keukenbladen

Kunststof keukenbladen zijn een goede keuze voor in uw keuken. Het materiaal is betaalbaar en met een breed scala aan dessin-mogelijkheden is er vrijwel altijd een kunststof keukenblad dat past bij uw keuken en wensen. Onder kunststof keukenbladen worden ook HPL en laminaat bladen verstaan.

Wilt u graag meer weten over kunststof keukenbladen? Lees dan dit artikel of neem direct contact met ons op

Direct meer informatie? Neem contact op

In dit artikel meer over:

  • waaruit bestaan kunststof bladen
  • de eigenschappen
  • mogelijkheden voor u
  • het onderhoud

Waaruit bestaan kunststof keukenbladen?

Een kunststof keukenblad wordt samengesteld uit diverse lagen. Multiplex of spaanplaat is het basismateriaal van het blad. Spaanplaat is geen watervast materiaal, dat is multiplex wel. Hierdoor kan een spoelbak eenvoudig worden gemonteerd. In geval van spaanplaat kan een spoelbak worden verwerkt, maar dan wel middels opbouw dat goed wordt afgekit. Op dit materiaal komt een HPL toplaag die zorgt voor het uiterlijk van het keukenblad. U heeft de keuze uit ontzettend veel mogelijkheden. Van hout- tot steenlook en van egale kleuren tot beton of marmerlook.

Eigenschappen van keukenbladen kunststof

Zoals gezegd zijn kunststof keukenbladen voor een hele goede prijs te verkrijgen. Daarnaast heeft het ook goede fysieke eigenschappen. Zo hebben de bladen een redelijke mate van hitte- en krasbestendigheid en zijn slijtvast.
Gebruik wel altijd een snijplank of onderzetter om het blad te beschermen tegen scherpe messen en hete pannen. Vooral hete pannen die rechtstreeks op het blad worden gezet zorgen voor een vervorming van het blad.

Kunststof werkblad op maat

Kunststof werkblad op maat

Een kunststof werkblad op maat voor uw keuken? Dat is geen enkel probleem. De gewenste afmetingen van het keukenblad worden uitgevoerd. Denk ook aan een uitsparing voor de spoelbak, kookplaat, zeeppomp en andere wensen die u gerealiseerd wilt hebben.

Kunststof aanrechtblad schoonmaken

Een kunststof aanrechtblad schoonmaken doet u het beste met een sopje. Gebruik geen agressieve keukenmiddelen, deze kunnen het blad aantasten. Door het gladde oppervlak is dat ook niet nodig. Met een doekje maakt u uw keukenblad weer helemaal schoon.

Meer weten over kunststof keukenbladen?

Wilt u graag meer weten over kunststof keukenbladen of bent u benieuwd naar de kleurmogelijkheden voor uw keuken in combinatie met dit type keukenblad? Neem dan contact met ons op of breng een bezoek aan onze showroom in Etten-Leur.

Maak een afspraak

Andere keukenbladen bekijken?
composietkeramiekgraniethoutglas

Heeft u vragen over kunststof keukenbladen

Marijn of één van onze andere keukenadviseurs adviseren u bij uw keuze voor een nieuwe keuken, keukenblad of keukenapparatuur. Neem contact met ons op als u verdere vragen heeft.