Houten keukenbladen

Sfeervol en duurzaam

Houten keukenbladen

Massief houten keukenbladen

Houten keukenbladen brengen direct sfeer in de keuken. Dit natuurlijke product is een mooie toevoeging, gemakkelijk te combineren met andere materialen en kan eenvoudig worden doorgetrokken in de rest van het interieur zodat er eenheid ontstaat.

Bent u op zoek naar een houten keukenblad? Of wilt u graag direct meer weten over houten keukenbladen?

> Neem dan contact met ons op

In dit artikel meer over:

  • mogelijkheden van een houten keukenblad
  • de eigenschappen
  • mogelijkheden voor u
  • het onderhoud

Welke mogelijkheden zijn er voor een houten keukenblad?

Kiest u voor een massief houten keukenblad? Dan is er nog een grote keuzemogelijkheid aan verschillende soorten hout. Van licht tot donker. Een typisch harde houtsoort die veel wordt toegepast in de keuken is eikenhout. Uiteraard heeft u de keuze welke finish u eraan wilt geven. Kies uit een geolied blad uitgevoerd in white wash of naturel.

Ook de randafwerking kan op verschillende manieren worden afgewerkt. Een strakke rechte, rechte afgeronde of een ronde randafwerking behoort tot de mogelijkheden. Bespreek uw wensen met ons.

Eigenschappen van massief houten keukenbladen

De belangrijkste eigenschappen van een houten keukenblad zijn:

  • Ieder blad is uniek vanwege zijn unieke houtnerf structuur.
  • Dat ze op een duurzame manier worden verwerkt tot keukenbladen.
  • Ze brengen direct sfeer in de keuken en hebben een tijdloze uitstraling.
  • Keuze uit diverse soorten hout

Een aantal eigenschappen van hout zorgen ook voor een paar aandachtspunten voordat u besluit te kiezen voor een houten keukenblad. Hout is van nature gevoelig voor vocht en warmte, waardoor het blad kan werken. Ook is het krasgevoelig en heeft het onderhoud nodig. Tot slot is het goed om te weten dat het hout gevoelig is voor licht en daarmee voor verkleuring. Door uw blad regelmatig te behandelen gaat u dit voor een groot deel tegen.

Wilt u wel graag de uitstraling van een houten keukenblad maar niet de nadelen? Ontdek dan de verschillende mogelijkheden van houtlook keukenbladen. Deze zijn tegenwoordig niet meer van echt te onderscheiden. Informeer bij ons naar de opties voor uw keuken.

Houten aanrechtblad

Houten keukenbladen op maat

Een houten keukenblad op maat voor uw keuken is geen probleem met dit natuurlijke materiaal. De combinatie met de unieke houtnerf structuur zorgt ervoor dat u gegarandeerd een bijzonder keukenblad in huis haalt.

Houten keukenblad behandelen

Uw houten keukenblad behandelen? Dit kunt u het beste als volgt doen. Maak gebruik van een sloffe doek om uw aanrecht schoon te maken. Gebruik geen agressieve schoonmaak- en/of schuurmiddelen, dit kan uw blad blijvend beschadigen. Neem vocht en vlekken zo snel mogelijk af met een doek.
Bescherm uw blad tegen water- en vochtopname door twee keer per jaar uw blad te impregneren met een bijbehorende olie. Zo kunt u jarenlang genieten van een prachtig houten keukenblad.

Meer weten over houten keukenbladen?

Wilt u graag meer informatie over houten keukenbladen of heeft u specifieke vragen over de houtsoorten en afwerkingen voor uw keuken? Neem dan contact met ons op of breng een bezoek aan onze showroom in Etten-Leur.

Maak een afspraak

Andere keukenbladen bekijken?
composietkunststofgranietkeramiekglas

Heeft u vragen over houten keukenbladen?

Marijn of één van onze andere keukenadviseurs adviseren u bij uw keuze voor een nieuwe keuken, keukenblad of keukenapparatuur. Neem contact met ons op als u verdere vragen heeft.

Uw overkoepelende keukenpartner

Onderdeel van keukenboer

Wilt u snel schakelen? Stel uw kunststof keukenblad op maat simpel samen met de online tool. Wij bieden maatwerk en het is verrassend goedkoop.

Lees meer

Onderdeel van keukenboer

Een betaalbare metamorfose voor uw keuken? Stel uw nieuwe keukendeuren op maat samen met de online tool. Verrassend voordelig en makkelijk.

Lees meer