Glazen keukenbladen

Strak en modern
Al sinds 1961 specialist
Tot 25 jaar garantie op binnenwerk
Meer dan 180 designs
Doe-het-zelf-keukens

Glazen keukenbladen

Glazen keukenbladen

Glazen keukenbladen zijn een prachtige aanvulling op een moderne designkeuken. Glas heeft namelijk een exclusieve en strakke uitstraling en bevat een aantal eigenschappen die de keuze voor een glazen keukenblad erg gemakkelijk maakt.

Wilt u graag meer weten over glazen keukenbladen? Neem dan contact met ons op.

> Neem dan contact met ons op

In dit artikel meer over:

  • mogelijkheden voor glazen keukenblad
  • de eigenschappen
  • het onderhoud

Welke mogelijkheden zijn er voor een glazen keukenblad?

Glazen keukenbladen hebben een tijdloze uitstraling en passen in vrijwel iedere keuken. Met name een design en/of moderne keuken wordt voorzien van een finishing touch met een glazen keukenblad. Het thermisch geharde glas is vele malen sterker dan gewoon glas waardoor het jarenlang mee gaat. Een glazen aanrechtblad wordt onder extreem hoge hitte verhit en daarna wordt het met gestuwde koude lucht afgekoeld.

Eigenschappen van glazen aanrechtbladen

De belangrijkste eigenschappen van een glazen keukenblad zijn:

  • Een hoge mate van water- en vlekbestendigheid.
  • Een hoge mate van hittebestendigheid.
  • Zeer hygiënisch oppervlak.
  • Diverse glas kleuren zijn mogelijk.
  • Erg onderhoudsvriendelijk.

Een paar aandachtspunten zijn dat het geen hoge mate van krasbestendigheid heeft. Een kras van een mes of schaal is zichtbaar dus enige voorzichtigheid is geboden. Ook de randen en hoeken zijn iets kwetsbaarder, stukjes glas kunnen afbreken als er hard wordt gestoten op de rand. Kiest u voor een donker gekleurd glas - erg stijlvol - dan is het goed om te weten dat u vrijwel alles op het blad ziet liggen.

Onderhoud glazen aanrecht

Glazen aanrechtblad

Een glazen aanrecht is eenvoudig te onderhouden. Een sopje met een doek is voldoende om uw glazen aanrechtblad weer te laten stralen. Gebruik geen schurende of agressieve middelen om krassen en andere eventuele uitgebeten vlekken te voorkomen.

Ook kunt u glasreiniger gebruiken om uw keukenblad weer te laten glanzen. Voor het drogen kunt u het beste een pluisvrije doek gebruiken.

Meer weten over glazen keukenbladen?

Wilt u meer weten over glazen keukenbladen of heeft u specifieke wensen? Neem dan contact op met Marijn of één van onze andere keukenadviseurs. Graag adviseren wij u voor het meest geschikte keukenblad, dat past bij uw wensen en kook-voorkeuren.

Maak een afspraak

Andere keukenbladen bekijken?
composietkunststofgranietkeramiekhoutrvs

Heeft u vragen over glazen keukenbladen?

Marijn of één van onze andere keukenadviseurs adviseren u bij uw keuze voor een nieuwe keuken, keukenblad of keukenapparatuur. Neem contact met ons op als u verdere vragen heeft.