Keramiek keukenbladen

Sterk en luxueus
Al sinds 1961 specialist
Tot 25 jaar garantie op binnenwerk
Meer dan 180 designs
Doe-het-zelf-keukens

Keramiek keukenbladen

Neolith keramiek keukenblad zwart marmer

De keramiek keukenbladen zijn in korte tijd erg populair geworden in de Nederlandse keukens. En dat is niet zonder reden. Ze zijn enorm sterk, kleurvast, nagenoeg onderhoudsvrij en zorgen voor een luxe uitstraling van de keuken.

Bent u op zoek naar een keramiek keukenblad voor uw keuken? Of wilt u graag direct meer weten over keramiek keukenbladen? Lees dan dit artikel of neem direct contact met ons op.

Direct meer informatie? Neem contact op

In dit artikel meer over:

 • waaruit bestaan keramiek bladen
 • de eigenschappen
 • mogelijkheden voor u
 • het onderhoud

Waaruit bestaan keramiek keukenbladen?

Een keramiek aanrechtblad bestaat uit een mix van klei, porselein, kleurstoffen en keramische bindmiddelen. Deze mix wordt onder extreem hoge druk geperst, dat zorgt voor een sterk blad dat uitvoerbaar is in vrijwel elke uitstraling. Het materiaal is op een dusdanige manier samengeperst dat het geen poreus oppervlakte kent. De bladen zijn hierdoor heel hygiënisch in gebruik.

Wilt u een betonlook dan kan dat, maar ook een marmerlook of geoxideerde variant is mogelijk. Daarbij zijn verschillende afwerkingen van het materiaal mogelijk. Van mat tot hoogglans en alles wat daar tussenin zit.

Eigenschappen van keramiek keukenblad

De belangrijkste eigenschappen van een keramiek keukenblad zijn:

 • Een hoge mate van hittebestendigheid (tot 450°C).
 • Een hoge mate van vlek-, kras- en waterbestendigheid.
 • Zeer hygiënisch in gebruik doordat het blad niet poreus is.
 • De kleurvastheid.
 • Goed te combineren met andere materialen. Denk aan een naadloos ingebouwde spoelbak.
 • Het geeft de keuken een strakke en luxe uitstraling.
 • Een hoge mate van hardheid. Hierdoor is het ook iets gevoeliger voor stootschade. Mocht er iets op het blad vallen kunnen er stukjes/schilfers afbreken.
Keramiek keukenbladen

Keramiek keukenblad op maat

Een keramiek keukenblad op maat voor uw keuken, in ieder gewenst formaat, is geen enkel probleem. Dit omdat het geen gedolven grondstoffen zijn, maar het materiaal wordt geproduceerd. Hierdoor kan het in ieder gewenst formaat eenvoudig worden gerealiseerd.

Keramiek keukenblad schoonmaken

Uw keramiek keukenblad schoonmaken gebeurt eenvoudig met een sopje water en een doek. Gebruik geen agressieve schoonmaak- en/of schuurmiddelen. Maakt u dagelijks uw blad schoon dan is het zeer eenvoudig om uw blad schoon te houden. Uw blad zal er als nieuw uit blijven zien.

Meer weten over keramiek keukenbladen?

Wilt u graag meer informatie over keramiek keukenbladen of heeft u specifieke vragen over de kleurmogelijkheden voor uw keuken in combinatie met dit type keukenblad? Neem dan contact met ons op of breng een bezoek aan onze showroom in Etten-Leur.

Maak een afspraak

Andere keukenbladen bekijken?
composietkunststofgraniethoutglas

Heeft u vragen over keramiek keukenbladen?

Marijn of één van onze andere keukenadviseurs adviseren u bij uw keuze voor een nieuwe keuken, keukenblad of keukenapparatuur. Neem contact met ons op als u verdere vragen heeft.